C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

MÉS DE 70 PERSONES PARTICIPEN EN LA RUTA NOCTURNA AL CONJUNT MEMORIAL DE DARRERE DEL CASTELL

  • Home
  • MÉS DE 70 PERSONES PARTICIPEN EN LA RUTA NOCTURNA AL CONJUNT MEMORIAL DE DARRERE DEL CASTELL

MÉS DE 70 PERSONES PARTICIPEN EN LA RUTA NOCTURNA AL CONJUNT MEMORIAL DE DARRERE DEL CASTELL

30/08/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

En ella es van visitar les trinxeres i blocaus a la llum de la lluna, així com es van llegir cartes de soldats de l’època

Més de 70 persones van participar anit en la ruta nocturna al Conjunt Memorial de Darrere del Castell d’Almenara organitzada des del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ de la localitat. En ella, a més de visitar el blocaus i les trinxeres, també es va realitzar un sopar de “pa i porta” així com la lectura de diaris i cartes de soldats de l’època vinculats a la localitat d’Almenara.

La ruta, guiada per Lara Cardona, va comptar també amb la participació de José Francisco Albelda (Arqueocas) encarregat de les obres de restauració del Conjunt Memorial, que ja van per la seua quarta fase. Al mateix temps, també van col·laborar en la ruta nocturna Edu Bravo i José Ángel Baños, autors del catàleg dels vestigis de la Guerra Civil a Sagunt.

Per a el mes vinent de setembre s’han programat visites guiades a tot el Conjunt Memorial de Darrere del Castell els dissabtes 16 i 30, amb una duració de 2 hores i mitja aproximada i amb eixida a les 9 del matí des del Centre d’Interpretació situat al carrer Mestre Tintoré, 1. Per a la visita del dissabte 30 serà necessària la inscripció prèvia en centrexyzalmenara@gmail.com o en el 620 55 74 71.

D’altra banda, hi haurà jornades de portes obertes del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, situat al carrer Mestre Tintoré, 1 des del dimarts 26 al divendres 29 de setembre en horari de 10 a 13 hores. El Centre d’Interpretació romandrà tancat de l’1 a l’11 de setembre.

0