C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Més de 350 persones visiten aquest estiu el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara

  • Home
  • Més de 350 persones visiten aquest estiu el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara

Més de 350 persones visiten aquest estiu el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara

11/10/2022 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Més de 110 persones participen en les visites guiades al Conjunt Memorial de Darrere del Castell

Més de 350 persones han visitat aquest estiu el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara, cosa que significa un important creixement superior al 25% respecte als anys anteriors, consolidant un projecte que va nàixer en 2019 i que malgrat totes les dificultats provocades per la pandèmia no ha deixat de créixer en tot aquest temps i és més, s’han afegit nous atractius com les rutes per la zona del Conjunt Memorial de Darrere del Castell que gradualment està rehabilitant l’Ajuntament d’Almenara.

De fet, aquest estiu han sigut 111 les persones que han participat en les visites guiades que realitza Lara Cardona a aquest Conjunt Memorial, destacant enguany una important afluència de persones provinents de Castella i Lleó que han triat Almenara per a conéixer el patrimoni de la Guerra Civil. A més entre les visitants destaca M. Kaiser, Cap de la Tettnang Tourist Info de Baden-Wurtemberg a Alemanya.

Les visites guiades al Conjunt Memorial de Darrere del Castell seguiran en els pròxims mesos. De fet les visites dels dissabtes 15 i 29 ja estan completes amb la presència de grups de Xàtiva Unida i Sagunt respectivament, però per a les dels diumenges 16 i 30 encara queden places disponibles. Recordar que les inscripcions prèvies es poden realitzar en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com o bé en el telèfon 620 557 471.

A més de les visites guiades per al públic en general, dins de la Carta de Serveis del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ estan les visites guiades als alumnes de secundària. També s’informa i atén el públic interessat a visitar la Línia XYZ, així com s’elaboren i proposen guies, itineraris i altres materials de difusió d’aquesta. De la mateixa manera, també es col·labora i s’estableix la coordinació amb els municipis que connecta la XYZ.

D’altra banda es realitza la cerca, interpretació i divulgació de fotografies, cartes, diaris i documentació sobre la Línia XYZ, al mateix temps que s’organitzen exposicions, recreacions, debats històrics, així com voluntariat sobre la memòria democràtica i vestigis bèl·lics.

Finalment es creen nous espais per a la ciutadania, així com es col·labora en l’elaboració del balanç d’ocupació turística i es gestionen les peticions formulades com són les consultes, suggeriments o queixes.

 

0