C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’exposicio «Siempre adelante, mujeres deportistas» obri els actes del 25 de novembre a Almenara

Després de l’obertura es va produir una taula redona que va versar sobre les dones i l’esport

Amb la inauguració a la sala d’exposicions del Centre Municipal de Cultura Paulo Freire de la mostra titulada “Sempre avance: dones esportistes” i un posterior col·loqui entre esportistes va començar ahir a Almenara la programació al voltant del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. L’acte va estar organitzat per les regidories d’Igualtat i Esports.

La mostra procedeix de l’Institut de la Dona en col·laboració amb el Consell Superior d’Esports i el Comité Olímpic Espanyol. En ella es visibilitza a través de fotografies l’esforç, treball i triomfs de 69 esportistes espanyoles d’alt nivell entre els anys 1990 i 2013, observant-se els valors de la passió, perseverança, treball, solidaritat i equip. Entre elles podem contemplar a esportistes com la mítica nadadora paralímpica Teresa Perales, premi Princesa d’Astúries dels Esports 2021, i que compta ja amb 27 medalles paralímpiques, així com altres esportistes olímpiques i d’alt nivell, però també dones que practiquen esports minoritaris o fins i tot que no contemplen la competició, així com també jutgesses, presidentes de comissions i federacions.

L’exposició es podrà visitar fins al 30 de novembre en el Centre Municipal de Cultura Paulo Freire, de dilluns a divendres en horari de 9 a 13 hores i de 16.30 a 20.30 hores.

Posteriorment a l’obertura de la mostra es va realitzar una taula redona amb la participació de dones professionals de l’esport moderada per Noelia Fenollosa Darós, agent d’Igualtat d’Almenara. En ella van participar Desiré Foncubierta, Noelia Fenollosa, i Clara Llopis, que són monitores de diverses disciplines esportives de les quals ofereix la Regidoria d’Esports; Marinela Magdalena, que forma part de l’Escola de Futbol Municipal d’Almenara així com Marta Parralejo, i Alba González, futbolistes del CD Castellón.

En el debat van sorgir diverses qüestions com la importància de la pràctica de l’esport, però també per què es pensa que les dones practiquen menys esport que els homes. De la mateixa manera es va qüestionar sobre si hi ha una igualtat real d’oportunitats quant a la pràctica de l’esport, els prejudicis d’aquest, o si existeix discriminació cap a les dones en l’esport, amb diversos exemple. Igualment es van donar diverses opinions referent a si es deurien o no unificar les competicions esportives i no diferenciar-les per sexe. Finalment també es van donar idees per a fomentar més l’esport femení.

Un altre bloc temàtic en el debat va ser la violència de gènere en l’esport, quina forma adquireix i en quins casos, així com pot erradicar-se en el món esportiu.

La taula redona també va comptar amb la participació de les persones presents en el públic que es van sumar a les compareixents oferint els seus punts de vista i opinions, així com preguntes, en una xarrada molt dinàmica i participativa.

Les activitats commemoratives del 25 de novembre es reprendran el diumenge 21 a partir de les 19 hores en la Sala d’actes del Centre Municipal de Cultura Paulo Freire, que serà quan arribarà el monòleg de Cristina Zahonero titulat “El beuratge de l’amor” (adaptació lliure del monòleg de Juan Carlos Rubio) dirigida per Nelo Huerta, organitzada per Recull.

deja tu comentario

0