C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Les obres del pla Edificant en el CEIP Juan Carlos I d’Almenara avancen a bon ritme

  • La previsió és que estiguen acabades el pròxim estiu
  • L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, juntament amb el director territorial d’Educació, Alfred Remolar, han visitat les instal·lacions

Les obres del segon pla Edificant en el CEIP Joan Carles I avancen a bon ritme. Així ho han pogut testificar aquest matí l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, juntament amb el Director Territorial d’Educació, Alfred Remolar, que han visitat les instal·lacions per a comprovar les actuacions que s’estan realitzant a través d’aquest pla de la Generalitat Valenciana des de la Conselleria d’Educació. La previsió inicial és que les actuacions concloguen al llarg de l’estiu perquè estiga tot llest ja al setembre per al següent curs escolar.

L’actuació d’aquest segon pla s’està centrant actualment en l’anomenat “Edifici de Dalt” on s’està construint un nou pavelló multiusos de 240 m². A més també s’ha actuat en el propi edifici amb mesures per al foment de l’accessibilitat i l’eficiència energètica. A més ja s’ha actuat en l’edifici d’Infantil, ja rehabilitat amb el reforçament de l’estructura, mesures per a l’eficiència energètica, calefacció, instal·lació elèctrica, accessibilitat i reforma dels lavabos. També està previst que es realitzaran millores als patis, en concret, es cobrirà parcialment el principal del centre. L’empresa que està realitzant les obres és Construccions Rafael Zarzoso S.L. que realitzarà l’actuació per un import d’1.288.808,12 euros (IVA inclòs).

PRIMER I TERCER PLA EDIFICANT

Aquestes obres corresponen al segon pla Edificant a Almenara, una de les localitats pioneres a acollir-se a aquest programa autonòmic, perquè ja s’ha realitzat un primer Pla Edificant en el CEIP Juan Carlos I, les obres del qual van acabar al febrer de 2019. En aquell pla, valorat en 424.000 euros es van realitzar actuacions consistents en la renovació de la cuina i el menjador. També va canviar el sistema elèctric de “l’edifici de dalt”, així com el sistema de calefacció. Al mateix temps es va reformar la sala de calderes del centre amb la renovació de les mateixes i es van realitzar obres d’accessibilitat.

A més també està sol·licitat per al futur un tercer pla Edificant valorat en prop de 600.000 euros per a escometre diverses obres en l’edifici de l’Institut de la localitat. Bàsicament s’aprofitarà per a substituir la coberta del centre després de detectar-se una sèrie de problemes. A més es buscarà la reposició del sòl del gimnàs, l’adequació dels nivells del terreny i finalment canviar el depòsit de gasoil, qüestió que ja tenia prevista Conselleria però que finalment també s’ha decidit incorporar a aquest programa Edificant per a l’Institut. L’alcaldessa ha demanat al director territorial l’agilitació d’aquest tercer pla Edificant per a la localitat.

Estíbaliz Pérez, ha destacat que “amb aquestes importants que s’estan realitzant en el CEIP Joan Carles I, millorem els edificis del col·legi adaptant-los a l’època actual, a l’eficiència energètica i com no a les necessitats existents del centre, remodelant-los i solucionat els inconvenients que tenien”. Pròximament els escolars d’Almenara “disposaran d’un col·legi adaptat al segle XXI i modern”.

En global, entre els tres programes Edificant de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació s’invertiran aproximadament 2,5 milions d’euros a Almenara entre el col·legi i l’institut.

 

 

 

 

deja tu comentario

0