C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Les Festes Patronals d’Almenara encaren el seu cap de setmana amb la programació cultural

Hi haurà fins al dilluns teatre, música, màgia, mentalisme o visites guiades entre altres activitats

Amb la programació de l’obra teatral de caràcter familiar “Iaios” interpretada per Esther Ramos i Álvaro de la Puerta a l’Auditori Municipal Vicent Casanova Rebollar d’Almenara ha començat aquesta vesprada la segona part de la programació de les festes patronals d’Almenara, basades en els actes de caràcter cultural i social, després de la celebració el passat cap de setmana dels esdeveniments taurins. Les celebracions es prolongaran fins dilluns que ve, que és festiu local.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha convidat a la “participació en els actes programats, això sí, respectant les normes vigents i amb la deguda precaució, perquè el coronavirus continua estant ací”. L’alcaldessa ha destacat que “després de l’aposta taurina la setmana passada, ara en aquestes atípiques festes ens centrem en oferir activitats culturals per a tots públics”. Pérez espera que “l’any vinent, si tot va bé, recuperem la normalitat i celebrem unes festes amb les característiques de costum”.

La regidora de Festes, Débora Marín, ha destacat que “hem preparat activitats variades per a totes les edats des de teatre, passant per concerts, musicals, màgia i mentalisme o visites a la línia XYZ, sumant la novetat dels tardeos, a l’espera de poder recuperar la programació completa l’any vinent”. També ha destacat l’habilitació d’una gran carpa per a les grans actuacions amb l’objectiu de poder acollir major públic degut a les normatives sobre aforaments.

Tampoc faltarà enguany la fira d’atraccions, en marxa des de la setmana passada i que romandrà fins al pròxim 3 d’octubre. Cal recordar que la primera hora, de 6 a 7 de la vesprada, serà sense música ni llums estridents perquè puga ser visitada pels xiquets i xiquetes amb trastorn de l’espectre autista. A més també destacar que el dilluns les atraccions de la fira costaran 1,5 euros, així com el xocolate i xurros de la Xurreria Martí. Aquest preu es repetirà el diumenge 3 d’octubre, últim dia de fira.

PROGRAMACIÓ FESTIVA

Quant a la programació, a més del teatre familiar, aquesta vesprada, també s’ha celebrat en la Plaça del Molí un tardeo amb el grup “Trébede”. Ja a la nit la carpa acollirà l’actuació del mentalista Toni Pons.

Demà dissabte les activitats començaran amb les visites guiades a les fortificacions de la Línia XYZ de Darrere del Castell recentment restaurades i l’aforament del qual ja està complet. A més a les 12 del migdia es realitzarà el volteig manual de campanes.

També al matí es realitzarà l’homenatge als “*Festers d’Honor”, a la dona i a l’home més majors de la localitat, que són Dolores Catalá Martí (nascuda en 1923) i Antonio Caballero Martínez (nascut en 1925). La comitiva estarà acompanyada per la Llavor, Dolçaina i Tabal.

A la vesprada, a partir de les 19.30, la música recorrerà els carrers d’Almenara amb una cercavila a càrrec de la banda simfònica de l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara. El recorregut començarà des de la cèntrica Plaça de la Font. L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “per fi, després de molt de temps sense poder tindre música pels nostres carrers per la Covid-19 recuperem la nostra essència i podrem veure a la banda d’Almenara recorrent el nucli urbà”.

A la mateixa hora, en la Plaça del Molí d’Arròs se celebrarà la segona sessió de tardeo amb “Paradita Flamenca”, mentre que en la carpa del recinte firal, a les 11 de la nit arribarà el musical “Con mucho gusto”, un tribut a Ana Belén, Víctor Manuel, Miguel Ríos i Joan Manuel Serrat”.

NOVA SESSIÓ DEL MUSICAL DE DISNEY

D’altra banda informar que ja està complet l’aforament per al musical de Disney previst per al diumenge a la vesprada en l’Auditori Municipal Vicent Casanova Rebollar, per la qual cosa, vista la demanda, l’Ajuntament d’Almenara, ha contractat un segon passe del musical, que se celebrarà el dissabte 2 d’octubre perquè puguen veure’l aquelles persones que no han pogut aconseguir els tiquets. Les entrades gratuïtes per al segon passe del Musical de Disney es podran recollir a l’Ajuntament d’Almenara a partir del pròxim dimecres.

 

deja tu comentario

0