C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’AUDITORI VICENT CASANOVA REBOLLAR D’ALMENARA ACOLLIRÀ DISSABTE QUE VE LA SEGONA EDICIÓ DEL CONCERT “ENTREBANDES”

  • Home
  • L’AUDITORI VICENT CASANOVA REBOLLAR D’ALMENARA ACOLLIRÀ DISSABTE QUE VE LA SEGONA EDICIÓ DEL CONCERT “ENTREBANDES”

L’AUDITORI VICENT CASANOVA REBOLLAR D’ALMENARA ACOLLIRÀ DISSABTE QUE VE LA SEGONA EDICIÓ DEL CONCERT “ENTREBANDES”

29/06/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Participaran la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes i l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara

 

L’Auditori Vicent Casanova Rebollar d’Almenara acollirà dissabte que ve a les 22 hores la segona edició del concert Entrebandes amb la participació de la Unió Musical Santa Cecilia de Xilxes i l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara, que en aquesta edició serà la banda amfitriona. És la segona edició d’un concert de germanor entre les dues bandes que va nàixer l’any passat amb l’objectiu de convertir-se en una cita anual per a la música de banda. L’accés serà lliure i es repartirà orxata als assistents.

El concert s’ha presentat aquest migdia en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Almenara en un acte en el qual s’ha comptat amb la presència de Pilar Forner, presidenta de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara, d’Alberto Gómez, president de la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes, Álex Puchades, director de la banda simfònica de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara, Omar Sala, director de la banda simfònica de la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes, Estíbaliz Pérez, alcaldessa d’Almenara, Ismael Minguet, alcalde de Xilxes i Daniela González, presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

La Unió Musical Santa Cecília de Xilxes serà l’encarregada d’obrir “Entrebandes” interpretant en la desfilada inicial el pasdoble “Churumbelerias” d’Emilio Cebrián, per a prosseguir amb el pasdoble “Lagartijilla” de José María Martín Domingo. Posteriorment arribarà l’estrena mundial de “The Secret Abbey” de Felipe Vicente Manresa, obra de l’escola de composició que s’està duent a terme a Xilxes amb el mestre Ferrer Ferran i que s’ha realitzat per a commemorar els mil anys de l’abadia del Mont Sant Michel (França). La banda de Xilxes tancarà la seua participació amb “Festive Overture OP. 96” de Dimitri Shostakovic.

Per part seua, la Banda Simfònica de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara començarà la seua participació amb el pasdoble “Art i Cultura” d’Iván Romero Fuentes, músic i compositor de la Vall d’Uixó i resident a Xilxes, per a continuar amb l’estrena mundial de l’obra “Leyendas del Bosque, C.V. 24” del compositor Enrique Cárcel, veí d’Almenara, músic de la Banda Municipal de València i amb notable vinculació amb l’AMSCA. Finalitzarà el concert amb “Sacri Monti” de Mario Bürki.

Prèviament al concert, i dins de la germanor i amistat entre totes dues bandes se celebraran diverses activitats al matí, com els partits de futbol sala i jocs i bany en la piscina d’Almenara, que culminaran en un concurs de paelles entre les dues bandes de música.

La presidenta de l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara, Pilar Forner, ha destacat la celebració d’aquesta iniciativa que va començar l’any passat i que es busca perdure en el temps, una iniciativa que uneix culturalment i musicalment a les dues localitats i que “a més ens fa créixer musicalment, personalment, oferir la millor música als veïns i veïnes i a més deixar un llegat a les futures generacions”.

Per part seua, el president de la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes, Alberto Gómez ha destacat que “és un acte per a demostrar que no hi ha fronteres, que som dues bandes referents a la nostra província, és un acte que estem consolidant i que busquem oferir gran qualitat i estrenes, per a continuar avançant en la música i les nostres tradicions”.

El director de la banda de Xilxes, Omar Sala, ha destacat que “Entrebandes és la consolidació del projecte cultural que consolidem totes dues localitats dins de la germanor de totes dues associacions, i a més amb grans novetats perquè en el concert totes dues bandes oferirem estrenes mundials, amb un gran concert en el qual fa molt estem treballant, que serà màgic i que de ben segur encantarà a la gent d’Almenara, Xilxes i els qui vinguen a veure’ns”.

Per part seua, el director de la banda d’Almenara, Álex Puchades, ha destacat que “Entrebandes és un projecte que ens apassiona a les dues bandes, que estem treballant molt i el dissabte oferirem un concert que serà molt emotiu, amb les nostres bandes, la nostra música i els nostres compositors, per la qual cosa busquem posar en valor la nostra música”.

La presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, ha volgut destacar en la seua intervenció la “gran idea d’aquesta iniciativa Entrebandes, que no és un intercanvi a l’ús, sinó que és molt més, no sols en la clau musical, les sinergies entre les bandes, veïns o famílies, sinó que també crea una sinergia social i fins i tot turística i de germanor entre els municipis amb la música i la cultura com a base”.

L’alcalde de Xilxes, Ismael Minguet, ha destacat que “Entrebandes és una iniciativa estupenda, una gran iniciativa cultural i musical que agermana dos pobles amb moltíssimes vinculacions de tota mena, amb una rivalitat musical que fa que els músics s’esforcen al màxim” per això “des de l’Ajuntament de Xilxes agraim la gran faena de les dues bandes i també al municipi d’Almenara per l’acolliment”.

Finalment, l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha qualificat de “magnífica la iniciativa Entrebandes que va començar ja l’any passat i que d’alguna manera enguany es consolida amb el concert d’Almenara, demostrant la unió entre músics, societat i dos pobles veïns units per la cultura, les tradicions i la música, qüestió que fem visible amb Entrebandes”. A més “també és important que la resta de municipis vegen aquestes iniciatives i que vegen els veïns i veïnes amb quina passió es toca en l’escenari i com treballen les nostres bandes, transmetent-la al públic”. Pérez ha destacat l’aposta de l’Ajuntament d’Almenara pel foment de la música i les tradicions, agraint la implicació en Entrebandes de les dues bandes així com també de l’Ajuntament de Xilxes.

0