C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara s’adherirà al Pla Resistir per ajudar a les microempreses i autònoms locals afectats per les restriccions de la COVID-19

Es destinaran un total de 143.522 euros en ajudes directes finançades entre la Generalitat, la Diputació de Castelló i el propi consistori

L’Ajuntament d’Almenara, tal com va anunciar l’alcaldessa Estíbaliz Pérez, s’adherirà al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana a través del qual es destinaran 143.522 euros als autònoms i microempreses de la localitat afectades per la pandèmia a través d’un sistema d’ajudes directes que es definirà pròximament. El pla serà finançat en un 15% per l’Ajuntament d’Almenara que aportarà 21.528,30 euros, un 22,5% la Diputació de Castelló que aportarà 32.292,45 euros i un 62,5% per la Generalitat Valenciana que destinarà 89.701,25euros, entitat que a més serà qui avance els diners.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat la “importància d’aquest pla d’ajudes directes d’emergència per als nostres autònoms i microempreses que tan mal ho estan passant en aquesta època de pandèmia, la qual cosa suposarà una injecció econòmica que alleuge la seua situació i puguen resistir en veure’s afectats per les restriccions existents”.

Pérez ha assenyalat que “la nostra adhesió serà ràpida perquè la Generalitat puga transferir els fons a l’Ajuntament d’Almenara quan més prompte millor i així poder distribuir-los entre els autònoms i microempreses només la Generalitat Valenciana concrete els i sistema de gestió de les ajudes pel mètode d’urgència”.

Segons explica el Decret de la Generalitat Valenciana sobre el Pla Resistir, la quantitat determinada per a cada municipi comprén un import de 2.000 euros per cada autònom registrat, així com per cada microempresa amb un màxim de 10 treballadors. A més se sumaran 200 euros per cada treballador o treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

Els sectors que poden optar a aquestes ajudes venen determinats en l’Annex II del Decret 1/202 del Consell, denominat Pla Resistir. Alguns d’ells són els establiments d’hostaleria, restauració, llocs de menjar i oci nocturn, les empreses d’allotjaments, activitats turístiques o agències de viatges, els autònoms o microempreses relacionades amb les activitats de creacions artístiques o espectacles, així com també les vinculades a les activitats esportives, recreatives i d’entreteniment.

També entraran en les ajudes els comerços al detall d’aliments, begudes, tabac, tèxtils, peces de vestir, calçat, i altres productes, bé en llocs de venda o mercats ambulants.

 

deja tu comentario

0