C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’AJUNTAMENT D’ALMENARA REP UNA SUBVENCIÓ DE MÉS DE 60.000 EUROS PER A IMPULSAR L’AGENDA 2030 EN LA LOCALITAT

  • Home
  • L’AJUNTAMENT D’ALMENARA REP UNA SUBVENCIÓ DE MÉS DE 60.000 EUROS PER A IMPULSAR L’AGENDA 2030 EN LA LOCALITAT

L’AJUNTAMENT D’ALMENARA REP UNA SUBVENCIÓ DE MÉS DE 60.000 EUROS PER A IMPULSAR L’AGENDA 2030 EN LA LOCALITAT

15/11/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Ha sigut concedida pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern d’España

El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 ha concedit a l’Ajuntament d’Almenara una subvenció de 61.586 euros destinats a les accions per a l’impuls de l’Agenda 2030 en les administracions locals. En aquest cas la subvenció es destina al projecte denominat “Agenda Almenara 2030: Pla de localització i implementació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en l’escala local”.

El projecte permetrà al municipi explorar l’abast de la planificació municipal per a la consecució dels ODS i les seues metes, així com la seua priorització a nivell local en funció dels reptes i oportunitats que necessita abordar. Per a, finalment, articular un full de ruta de la transformació sostenible del municipi amb un horitzó 2030, tot això a través de l’elaboració d’un document d’Agenda 2030 per al municipi d’Almenara, seguint una metodologia concreta, que consta de 4 fases més 3 processos transversals.

Per a això, després de la fase d’organització, es realitzarà un mapatge general de com els diferents plans, polítiques i programes contribueixen als ODS, i detectar les qüestions que fins a la data no hagen sigut abordades i hagen d’abordar-se. A més, s’analitzarà la situació integral del municipi en relació amb els ODS i metes de l’Agenda 2030, detectant els reptes i les problemàtiques existents. Per a d’això es comptarà amb l’equip tècnic municipal, així com amb la ciutadania i agents locals, socials i econòmics, que contribuiran activament a l’elaboració del diagnòstic i a la validació de resultats

Una vegada obtinguts els resultats es definirà un Pla de Localització orientat a aquells punts clau per a la implementació dels ODS, en el qual s’incloguen aquells aspectes prioritaris per a Almenara. En aquest sentit, es precisaran els objectius específics a curt, mitjà i llarg termini, les prioritats així com les accions per a aconseguir els objectius establits. Finalment es definiran les estructures de seguiment del Pla, amb accions, mecanismes i espais de treball que faciliten la seua execució.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “des d’un principi, des de l’equip de govern hem vingut apostant i implicant-nos per a aconseguir en la localitat els objectius de l’Agenda 2030 a tots els nivells, per la qual cosa amb aquesta ajuda procedent del Govern d’Espanya continuem avançant per a actuar i millorar Almenara en virtut dels 17 ODS”.

0