C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara realitza una campanya fomentant els joguets no sexistes

Es vol conscienciar que no hi ha joguets ni de xiquets ni de xiquetes i que han de jugar lliurement com vulguen

L’Ajuntament d’Almenara a través de les àrees d’Igualtat, Joventut i Cultura està impulsant sota el lema “Jugar per a ser lliures” una campanya amb l’objectiu d’afavorir l’ús i la compra responsable de joguets no sexistes a través d’imatges que trenquen els estereotips de gènere. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Almenara s’adhereix a la campanya iniciada per l’*Institut de la dona sota el mateix lema i amb l’etiqueta #*jugarsensesexisme.

La campanya es desenvoluparà durant les pròximes setmanes a través de diversos suports. D’una banda amb cartelleria als carrers de la localitat, comerços i edificis municipals. Una segona via serà a través de les diverses xarxes socials municipals, mentre que la tercera serà amb la col·laboració del CEIP Juan Carlos I de la localitat que també a través de diferents suports es faran ressò de la campanya informant pares i mares. En els cartells, que s’aniran canviant periòdicament, apareixeran imatges combinant jocs i joguets al costat de lemes diversos.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que l’objectiu de la campanya és “impulsar el joc lliure de sexisme, que entre totes i tots construïm la igualtat, mantenint la desigualtat i aconseguim una societat més igualitària, lliure, justa, diversa, solidària, cooperativa i sostenible, respectant el medi ambient”.

Així, coincidint amb aquestes dates nadalenques, l’alcaldessa convida “a reflexionar sobre la importància del joc en la infància, amb el qual ens socialitzem, ens definim, aprenem, ens posem a prova i experimentem la vida adulta”. Pérez també recorda que “a través del joc i dels joguets es pot afavorir la igualtat i la llibertat de cada ésser humà” per això “amb aquesta campanya suggerim i fomentem el joc lliure de sexisme” perquè “el joc ens pot ajudar a aconseguir la igualtat real i efectiva, tan necessària en la nostra societat”.

Finalment Estíbaliz Pérez ha destacat que amb aquesta campanya “volem convidar als nostres veïns i veïnes a la reflexió que no hi ha joguets de xiquetes, ni joguets de xiquets, tots i totes han de jugar lliurement com vulguen i amb el que vulguen al marge del seu gènere, perquè d’aquesta manera els permetrem expressar lliurement la seua identitat, els seus valors, els talents propis de la seua edat i no del seu gènere”.

 

 

 

 

 

 

 

deja tu comentario

0