C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara programa unes jornades de portes obertes per a donar a conéixer el restaurat blocaus de trascastell

Seran els dies 19, 20, 26 i 37 amb inscripció prèvia i per a grups de cinc persones

L’Ajuntament d’Almenara ha organitzat unes jornades de portes obertes perquè els veïns i veïnes puguen conéixer el blocaus de Trascastell, recentment rehabilitat i que formava part de la Línia XYZ. Donada la situació sanitària, s’organitzaran una sèrie de visites de 30 minuts al recinte que seran per a grups d’un màxim de 5 persones. Aquestes es podran realitzar els dies 19, 20, 26 i 27 de desembre entre les 10 i les 13 hores. Per a poder accedir al blocaus s’haurà de realitzar reserva de dia i hora en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com o bé trucant al telèfon 620 55 74 71. En cada visita grupal, la responsable del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara, Lara Cardona, explicarà el procés de restauració.

El blocaus s’ha restaurat recentment gràcies a una subvenció de la Conselleria de Participació, Transparència i Qualitat Democràtica dins del capítol de les ajudes destinades a la Memòria Històrica, amb una aportació aproximada de 6.000 euros. L’actuació ha sigut realitzada per Arqueocas. El blocaus restaurat és una construcció subterrània, realitzada en galeria a base de dinamita, amb diversos accessos a l’interior de la roca que posteriorment es van condicionar en forma d’espitlleres escalonades. S’accedeix a ell des de la part superior, on s’ha practicat una entrada “en pou” a diversos metres d’altura. A més exteriorment, crida l’atenció la seua capacitat d’emmascarament, integrant-se perfectament en l’entorn muntanyenc.

A partir d’ara, el blocaus de la Línia XYZ en Trascastell se suma a les rutes d’interés turístic de la localitat, complementant i augmentant l’oferta actual.

 

 

 

 

 

deja tu comentario

0