C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara presenta uns pressupostos de més de 8 milions d’euros per a 2022

L’AJUNTAMENT D’ALMENARA PRESENTA UNS PRESSUPOSTOS DE MÉS DE 8 MILIONS D’EUROS PER A 2022

Ocupació, Turisme, recuperació del patrimoni, Joventut, Igualtat i Cultura seran les principals apostes

El ple de l’Ajuntament d’Almenara debatrà demà  els pressupostos municipals per a aquest any 2022, que suposaran un muntant total de 8.214.280 euros, el que suposa un increment d’una mica més d’un milió d’euros respecte als comptes del passat exercici 2021.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “hem adaptat uns pressupostos per a millorar Almenara amb una ferma aposta per l’ocupació amb un nou pla Extra que s’adaptarà a la nova reforma laboral, així com amb una ferma aposta per la recuperació del nostre patrimoni, i amb increments en la dotació per a les polítiques en matèria d’esports, joventut, igualtat i cultura, amb especial atenció a la Trobada d’Escoles en Valencià que se celebrarà enguany en la localitat”. Destacar que el capítol global d’inversions serà de prop de 800.000 euros en aquests comptes.

Una de les principals apostes serà la recuperació del patrimoni de la localitat amb una inversió global pròxima als 400.000 euros, perquè s’espera una pròxima conclusió del Pla Director per a la recuperació del Castell i a partir d’ací continuar amb els plans previstos. A més també es reforça un any més el capítol de la Memòria Democràtica, per la qual cosa es continuarà apostant per la recuperació de blocaus i trinxeres, així com amb la potenciació del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ amb noves jornades i activitats.

L’impuls comercial i turístic també serà clau per als pressupostos d’aquest any 2022, perquè segons ha explicat l’alcaldessa “ja començarà a veure’s la nova fisonomia de la Platja Casablanca després de les obres de les esculleres, la qual cosa ens farà guanyar nous espais de platja en rondar ja els 3 quilòmetres disponibles per al bany i altres activitats”. Aquestes millores suposaran noves necessitats en equipament i altres aspectes que caldrà cobrir així com també serà necessari ampliar de manera notable el servei de socorrisme i tot el seu equipament amb una altra posta sanitària i més material, per la qual cosa es licitarà el mateix per més de 130.000 euros.

En el capítol d’obres, s’està a l’espera de l’acord entre totes les formacions per a determinar què s’inclou en el Pla Castelló Avança de la Diputació, completant des del consistori altres accions que puguen ser necessàries. En aquests moments segons ha recordat l’alcaldessa “estem en converses amb els grups de l’oposició per a veure quines són les propostes que presentem per consens davant la Diputació, per la qual cosa aquest punt només reflectirà la inversió prevista per a aquest any de manera genèrica”. El Pla suposa una inversió de 235.000 euros en dues anualitats, que se sumarà a la inversió directa municipal pròxima als 140.000 euros.

En matèria de Seguretat Ciutadana s’apostarà de nou per les càmeres de vídeo en diversos espais. Després d’instal·lar-se en els polígons industrials ara serà el moment de renovar les existents en l’aparcament municipal per a adaptar-les a les tecnologies actuals, així com instal·lar-ne en alguns edificis públics com és el cas del col·legi.

En matèria ambiental, continuarà l’aposta pel reciclatge i l’impuls al recentment instal·lat contenidor de matèria orgànica amb les campanyes previstes de sensibilització. Entre aquestes i altres actuacions s’invertiran aproximadament 50.000 euros.

Finalment, també hi ha un important capítol de 100.000 euros destinat a la col·laboració amb les associacions locals en diversos àmbits per a la realització d’activitats a Almenara.

 

deja tu comentario

0