C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara presenta els actes commemoratius del 25-N amb el lema «FARTES»

  • Home
  • L’Ajuntament d’Almenara presenta els actes commemoratius del 25-N amb el lema «FARTES»

L’Ajuntament d’Almenara presenta els actes commemoratius del 25-N amb el lema «FARTES»

04/11/2022 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Hi haurà manifest, teatre, exposicions, punt violeta i tallers en els centres educatius

Amb el lema “FARTES” l’Ajuntament d’Almenara, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha presentat la programació d’activitats del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre que inclouen teatre, exposicions, punts violeta, i tallers en els centres educatius.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que amb “el lema “FARTES” es vol transmetre amb majúscules que ja estem fartes de tanta violència contra les dones i que no podem consentir que continuen passant atrocitats com les que estem veient”. Segons Pérez, “FARTES” és un crit per a dir prou, però també per a “unir davant aquesta xacra les veus de les dones i també dels homes davant la violència de gènere existent, davant la qual no es pot estar ni callades ni callats”.

Quant a la programació, destacar que el dia central serà el divendres 25 de novembre, jornada en la qual es llegirà el manifest a les dotze del migdia enfront de l’ajuntament. Ja a la vesprada, a les 19 hores, en la Sala d’actes del CMC Paulo Freire es representarà l’obra teatral “H₂O, històries en femení” dirigida per María Jesús Suárez i amb la coreografia de Margarida Mateos Roig i en la qual es vol alçar la veu de les dones silenciades, oblidades, marginades, violades o amputades.

EXPOSICIONS

Pel que respecta al capítol d’exposicions destacar que el pròxim 14 de novembre s’inaugurarà la mostra “Mujeres en Lucha” d’Aministía Internacional que es podrà visitar a la Sala d’Exposicions del CMC Paulo Freire fins al 30 de novembre de dilluns a divendres en horari matinal de 9 a 13 hores i a la vesprada de 16 a 20 hores.

En la mostra es fa un recorregut per la lluita que les dones estan duent a terme a tot el món amb l’exigència de tindre vides lliures, sense discriminació i violència, per un món més just i amb igualtat d’oportunitats per a totes les persones.

D’altra banda, fins al pròxim 25 de novembre en el Museu del Molí d’Arròs es pot visitar l’exposició “Dones de l’amor” d’Ana Beltrán Porcar, una mostra que recull l’estudi de les dades referides als casos de violència de gènere a Espanya i la interpretació errònia de l’amor que porta a aquests casos. Es pot visitar al matí de dilluns a divendres de 9.30 a 14 hores i els dissabtes de 10 a 13 hores. A la vesprada, dijous i divendres de 17 a 19 hores.

La programació també inclou un punt violeta informatiu que se situarà el dissabte 19 de novembre a la vesprada en la Plaça del Mercat coincidint amb la festa i el tardeo organitzat des de l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara.

Finalment, en el capítol de la conscienciació i amb la col·laboració dels centres escolars, l’Equip de Sensibilització i Prevenció de la Violència de Gènere i Promoció de la Igualtat del Centre Dona Rural de Segorbe ha impartit recentment uns tallers a l’alumnat del CEIP Juan Carlos I adaptats a les diverses franges d’edat. Els tallers també es realitzaran en l’IES Almenara al llarg del pròxim mes de gener amb els títols “No et poses en risc” i “violència de gènere i consentiment”.

0