C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara presenta el cartell de les exhibicions taurines de les Festes Patronals que se celebraran en plaça portàtil

  •  Les penyes Joventut Taurina i El Morrillo col·laboraran en les exhibicions programades
  • A partir del dilluns es podran adquirir a l’Ajuntament d’Almenara les entrades a un euro, que es destinarà a l’AECC

L’Ajuntament d’Almenara ha presentat la programació taurina per a les pròximes festes patronals de la localitat, que es desenvoluparà entre el divendres 17 i el diumenge 19 de setembre en la plaça de bous portàtil situada en el recinte firal del municipi. L’alcaldessa d’Almenara, ha assenyalat que “ens haguera agradat  celebrar el tradicional bou per la vila, que esperem recuperar la pròxima edició, però davant les normatives vigents vam apostar de comú acord amb les penyes locals realitzar enguany la programació en aquest recinte”.

La regidora de Festes, Débora Marín, ha assenyalat sobre aquest tema que “des de l’Ajuntament d’Almenara hem preparat una completa programació juntament amb les penyes Joventut Taurina i El Morrillo en la qual es podran trobar bous cerrils, exhibició de vaques i bous, embolades, i la gran novetat de l’exhibició de retalladors i retalladores locals”. Els xiquets i xiquetes també tindran el seu espai amb el denominat “bou infantil”. Tot això segons ha recordat Marín, a l’espera “de poder recuperar el tradicional bou per la vila l’any vinent, cosa que tots desitgem”.

ENTRADES SOLIDÀRIES AMB AECC

Amb l’objectiu de regular l’aforament, des de dilluns que ve es podran adquirir per 1 euro a l’Ajuntament d’Almenara les entrades per als diversos actes que s’organitzaran. Les entrades seran vàlides per a una única sessió (matí, vesprada o nit) i podran ser de dos tipus, la d’accés a la graderia, o la d’accés a l’interior de la plaça (lloc de l’exhibició), totes dues amb aforament limitat. L’Ajuntament d’Almenara reservarà un mínim d’entrades per a la venda en la pròpia plaça.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha recordat que l’euro que costa cada entrada per sessió (matí, vesprada o nit) a la plaça es destinarà a col·laborar amb les accions de l’Associació Espanyola de la Lluita contra el Càncer (AECC), sent unes entrades solidàries, seguint la mateixa línia que altres esdeveniments en anys anteriors.

CARTELL TAURÍ

Pel que respecta a la programació d’actes, començaran el divendres 17 d’octubre en una jornada organitzada completament per l’Ajuntament d’Almenara. L’arrancada serà a partir de les 18 hores amb la sessió vespertina, en la qual se celebrarà l’esperada exhibició de retalladors i retalladores locals amb ramat de Tauro Covatelles d’Almenara. Seguidament el ramader local realitzarà una exhibició de bestiar boví. Una vegada concloses les vaques, s’exhibirà un bou “cerril” de la ramaderia de Torreherberos de nom “Macareno”.

La sessió de nit començarà a les 22.30 amb una exhibició d’emboladores de les quadrilles “Con un par a varios” i “Esencias Taurinas” amb exemplars de la ramaderia local Tauro Covatelles. Posteriorment s’embolarà el bou de Torreherberos.

El dissabte 18 de setembre arrancarà amb una sessió matinal a partir de les 11 amb l’exhibició de vaques de la ramaderia de Mas de Rey a càrrec de la Penya Joventut Taurina. Després hi haurà bou infantil organitzat des de l’Ajuntament d’Almenara.

La sessió de vesprada començarà a les 16.30 hores amb el bou infantil organitzat per l’ajuntament, per a donar pas a les activitats de la Penya Joventut Taurina, que començaran amb una “desencaixonà” d’un bou “cerril” de la ramaderia de Marqués de Albaserrada, al qual seguirà l’exhibició d’un segon bou de la ramaderia de Santiago Domecq, després del qual anirà ramat de Miguel Parejo i tancarà la vesprada l’embolada del bou de Marqués de Albaserrada.

La Penya Joventut Taurina també oferirà la sessió de nit amb l’exhibició embolat d’un exemplar de Santiago Domecq de nom “Negro Burraco” seguit de vaquetes de Fernando Mansilla.

L’última jornada, la del diumenge 19 de setembre, començarà amb la sessió matinal a partir de les 10 del matí amb bou infantil patrocinat per l’Ajuntament d’Almenara, després del qual seguiran totes les activitats proposades per la Penya Taurina El Morrillo que oferiran una prova de “novilles” i vaques de la ramaderia de Peris.

La sessió vespertina començarà a partir de la 17.30 hores de nou amb bou infantil a càrrec de l’Ajuntament d’Almenara, que donarà pas de nou a les activitats organitzades per la Penya El Morrillo amb una exhibició de “novilles” i vaques de Peris, al qual seguirà un bou en puntes i un embolat de la mateixa ramaderia.

NORMATIVA VIGENT

L’espectacle taurí es regirà atenent la normativa sanitària vigent per a la celebració d’aquests esdeveniments. Així, destacar que l’aforament tant en graderia com en el lloc de les exhibicions serà limitat. També assenyalar que la màscara serà totalment obligatòria dins de la plaça portàtil, on no es podrà ni menjar ni beure (excepte aigua), ni tampoc fumar. També s’haurà de respectar la distància interpersonal d’1,5 metres. La Plaça Portàtil tindrà diversos punts d’accés on el personal municipal s’encarregarà de recollir els tiquets adquirits prèviament. En aquests punts també es dispensarà gel hidroalcohòlic. Tant la Policia Local, com la seguretat privada contractada per a tal efecte, s’encarregaran de controlar que es complisquen totes les normatives vigents en el recinte taurí.

deja tu comentario

0