C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara posa en marxa la campanya de conscienciació «El pipi em destruixeïx»

  • A partir del dilluns es crea en el Registre Municipal el cens de gossos de     la localitat
  • Els propietaris dels cans censats rebran unes botelles on podran posar aigua i vinagre per a netejar l’orina dels gossos en la via pública

L’Ajuntament d’Almenara ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana amb el lema “el pipi em destruïx” per a informar i recordar als propietaris i propietàries dels gossos “dels problemes d’insalubritat i brutícia que provoca tant l’orina com els excrements dels gossos en l’entorn urbà” segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez.

Així, dins de la campanya, impulsada des de la Regidoria de Medi Ambient, es crearà un cens municipal de cans i es repartiran unes botelles perquè puga emportar-se aigua amb vinagre quan s’ix a passejar als gossos i es puguen netejar la zona on orinen. Es complementa amb una sèrie de “banderes” en fanals i altres punts, així com amb cartelleria i sensibilització a través de les xarxes socials municipals. D’aquesta manera es reforcen les campanyes empreses anteriorment.

CENS MUNICIPAL DE GOSSOS

Ara bé, aquesta campanya s’emmarca també en la necessitat de procedir a regularitzar tot el tema vinculat a les mascotes i per a això “el primer pas que volem donar és la creació del cens de gossos de la localitat, que inclourà totes les races, no sols els perillosos com és preceptiu fins al moment, per a tindre constància dels que hi ha a Almenara”. Segons ha explicat l’alcaldessa, es tracta “d’una iniciativa prèvia a la futura aprovació de l’Ordenança Municipal reguladora que es troba en aquests moments en el període d’estudi d’al·legacions”.

D’aquesta manera, a partir del dilluns, els veïns i veïnes que tinguen gossos a Almenara podran passar a inscriure els seus cans en el cens. Per a això hauran d’acudir al propi ajuntament, en concret al Registre Municipal, per a inscriure’ls en el cens. Allí rebran el carnet acreditatiu del cens, així com també la botella que hauran de portar quan traguen als seus cans, on s’introduirà aigua i vinagre per a netejar l’orina dels gossos en la via pública.

Així l’alcaldessa ha destacat que “a més del cens de mascotes, amb el repartiment de les botelles i la campanya informativa, volem conscienciar als veïns i veïnes que tenen gossos de la importància de mantindre la nostra localitat neta, no sols retirant els excrements sinó també del perill i problemes d’insalubritat que genera l’orina dels cans”.

 

deja tu comentario

0