C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara neteja el passeig marítim després del pas de la borrasca «Filomena»

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, demana l’adjudicació ràpida i inici urgent de les obres de les esculleres en la franja litoral

L’Ajuntament d’Almenara ha començat aquest matí les tasques de neteja i retirada de grava del Passeig Marítim de la localitat després de la recent afecció a tota la zona litoral de l’onatge produït per la borrasca “Filomena” que ha provocat de nou importants danys en la primera línia de costa i en els passejos marítims, especialment en el de fusta. Amb aquesta actuació el consistori facilitarà el trànsit pels passejos marítims.

L’alcaldessa Estíbaliz Pérez ha assenyalat que ja ha sol·licitat a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i la Mar que realitzen “les actuacions pertinents per a reparar com més prompte millor els danys ocasionats pel temporal en els passejos marítims, especialment en el de fusta, ja que són importants”.

NECESSITAT URGENT DE LES ESCULLERES

Després del pas d’un altre temporal i els nous danys produïts en la zona litoral, l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha posat una altra vegada de manifest la “necessitat més que urgent de la construcció de les esculleres previstes que protegisquen la nostra franja litoral i eviten tant l’erosió de la nostra costa, així com els danys als passejos marítims o infraestructures així com a les reserves de flora i fauna existents”.

Per tot això, Pérez, ha demanat a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i la Mar “que culmine urgentment el procés administratiu obert i adjudique ràpidament les obres de la construcció de les esculleres i protecció de la nostra franja litoral perquè puguen començar les necessàries actuacions de manera pràcticament immediata”.

Cal recordar que són 14 empreses les que opten a les obres que tenen un pressupost inicial de 7.860.118,39 euros, impostos inclosos. El termini d’execució previst és d’1 any una vegada s’adjudiquen, si bé, el compliment de les mesures ambientals imposa paralitzacions selectives i temporals que poden allargar aquest termini.

L’actuació consisteix en l’execució d’una bateria de 4 espigons i dos dics, l’acomodació de les goles de La Llosa i Queralt, i una important aportació d’àrids. Aquest projecte compta amb Declaració d’Impacte Ambiental favorable.

 

 

 

 

deja tu comentario

0