C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara instal•la uns panells amb els noms de les dones assassinades per violència de gènere

Les activitats es complementaran amb una gran lona i la mostra de sabates roges en la via pública així com les campanyes iniciades en comerços i xarxes socials municipals

L’Ajuntament d’Almenara dins de les activitats que s’estan realitzant aquest mes de novembre dedicat a la lluita contra la violència de gènere ha instal·lat una sèrie de panells en la localitat en memòria de les dones assassinades al llarg del present exercici, per la qual cosa figuren els seus noms i la inscripció “I punt” al final indicant que “no ha de morir ni una més” segons ha explicat l’alcaldessa Estíbaliz Pérez. Aquestos panells, es poden veure tant en el Mercat, així com enfront de la FPA Paulo Freire i en el nucli històric del municipi.

A més, la setmana vinent també s’instal·larà una lona en la zona del Terraet (sobre la font) en el qual figuren també els noms de les dones assassinades víctimes d’aquesta violència masclista. Al mateix temps en la mateixa zona també s’exposaran les sabates tenyides de roig simbolitzant aquests assassinats amb l’objectiu de donar visibilitat a la repulsa a aquesta barbàrie igual que per a “conscienciar als nostres veïns sobre la violència de gènere i les seues conseqüències” segons ha explicat l’alcaldessa.

Aquestes són dos de les accions d’enguany que “estan limitades a aquests actes simbòlics i visibles al carrer, sense assistència de ningú, per la pandèmia que estem vivint”. A més també s’il·luminarà la façana del Centre de FPA Paulo Freire de morat i es va aprovar en el ple una Declaració Institucional de repulsa a la violència de gènere.

A més d’aquestes accions per a visibilitzar la repulsa a la violència contra les dones, se sumen dues campanyes de sensibilització en les xarxes socials basades en fotografies bàsicament. La primera sota el lema “#EstemambTu” es realitza en col·laboració amb el comerç local per a visibilitzar el suport a la lluita contra la violència de gènere a través de fotografies dels propis comerciants amb una cartelleria específica que després es pujaran a les xarxes socials municipals, i com no a les dels seus establiments o personals si ells ho consideren.

La segona campanya virtual es titula “Amor romàntic. Repensar el mite?” en la qual també hi ha una cartelleria per a realitzar-se fotografies i pujar-les a les xarxes. Aquesta va dirigida a estudiants, gent jove i col·lectius. En aquest cas hi ha dos cartells, en una es parlarà d’un mite i en una altra una frase que el contraposa i que et farà pensar sobre aquest mite. En les xarxes socials municipals es poden anar veient aquestes fotografies.

 

deja tu comentario

0