C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara inicia la campanya «ConsCIENCIAdes, a Almenara el talent no té gènere» amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

A través de les xarxes socials es donaran a conéixer els treballs i estudis de set científiques locals

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra hui 11 de febrer, l’Ajuntament d’Almenara des de les regidories d’Igualtat, Cultura i Joventut inicia en les xarxes socials la campanya “ConsCIENCIAdes, a Almenara el talent no te gènere” per a donar a conéixer el treball de set científiques naturals d’Almenara que són referents en els seus àmbits.

La campanya, que tindrà un format digital es prolongarà fins el pròxim dia 18, dedicant cada jornada a una científica local. Així es donaran a conéixer els estudis i els treballs de Rosa Llusar Barelles i Mónica Calatayud i Antonino que són catedràtiques universitàries; de Sofía Granados Aparici, que és Doctora en Biologia de la Reproducció; de Paola Marco i Casanova que és Doctora en Bioquímica i Biologia Molecular; de Marta Selma Royo, Doctora en Biotecnologia; de María Sáez García, Doctora en Neurociències i de María Enrique López, que és Doctora en Ciència dels Aliments.

Segons ha explicat l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, “volem donar a conéixer el treball de les nostres grans científiques locals per a fer visible la participació de les dones en la ciència, però alhora fer una cridada a la reflexió i conscienciar sobre els obstacles i la bretxa de gènere que tenen les dones en sectors com la ciència, l’enginyeria, la tecnologia o les matemàtiques”.

Al mateix temps “també volem que les xiquetes d’Almenara es fixen en les científiques locals com a grans referents cara al futur i vegen que el talent no té gènere i s’animen per a estudiar i convertir-se elles també en grans referents en els àmbits científic i tecnològic”.

A més de la campanya del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, l’Ajuntament d’Almenara s’adhereix al moviment “NoMoreMatilda” de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques, pel qual sota el denominat Efecte Matilda, en honor de la sufraguista i abolicionista Matilda Joslyn Gage (1826-1898), es combat la invisibilització del treball i la figura de científiques al llarg de la història.

A més, des de la Regidoria de Joventut, es recomanaran una sèrie de llibres amb l’objectiu de combatre la falta de material didàctic que incloga referents femenins, perquè només el 7,6% de les referències corresponen a dones. Així es recomanarà la lectura de “Les xiques són de ciències. 25 científiques que van canviar el món” d’Irene Cívico i Sergio Parra i “Dones de ciència” de Rachel Ignotofsky.

Al mateix temps, també es presentarà “l’Auca dels Científiques del Mare Nostrum” creada per Lara Ferrando Esteve i amb disseny de Margarida Sancho Escrig, que forma part de les activitats de la Universitat Jaume I per a la Nit Mediterrània dels Investigadors.

Cal assenyalar que la campanya tindrà una segona part, prolongant-se durant les activitats del 8 de març on les set científiques locals tornaran a tindre protagonisme.

 

 

 

 

deja tu comentario

0