C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara i Ecovidrio presenten la campanya solidària «Recicla Vidre Per Elles» en col·laboració amb la Fundación Sandra Ibarra

  • Home
  • L’Ajuntament d’Almenara i Ecovidrio presenten la campanya solidària «Recicla Vidre Per Elles» en col·laboració amb la Fundación Sandra Ibarra

L’Ajuntament d’Almenara i Ecovidrio presenten la campanya solidària «Recicla Vidre Per Elles» en col·laboració amb la Fundación Sandra Ibarra

19/10/2022 Ajuntament d´Almenara Comments Off
  • Ecovidrio ha instal·lat dos contenidors roses en la zona del poliesportiu de la localitat per a fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama
  •  
  • La campanya, desenvolupada amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, destaca la importància de cuidar el medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció
  •  
  • Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un nou miniglúper a l’ocasió, i els fons recaptats a través de les vendes aniran destinats a la Fundació Sandra Ibarra
  •  
  • Sara Herranz ha elaborat un manifest per a fomentar la participació en la iniciativa i l’autoexploració

L’Ajuntament d’Almenara s’ha sumat a la campanya “Recicla vidre per elles” que realitza per huité any consecutiu Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar a la ciutadania a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des de hui i durant les pròximes setmanes, dos iglús roses estaran situats en carrer de la Corona, al costat del poliesportiu municipal. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre depositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estés per més de 170 ciutats de tot el territori nacional com Sevilla, Valladolid, Saragossa, Múrcia o Logronyo. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat 400 contenidors roses per tot el país.

A més de comptar amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació, com a ambaixadora del projecte, Sara Herranz s’ha unit a la iniciativa i ha elaborat un manifest titulat “Promet cuidar-me”, per a conscienciar a la ciutadania de la importància de la cura del medi ambient i l’autoexploració per a la prevenció d’aquesta mena de càncer.

Per part seua, com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Llenas de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Dades de reciclatge de vidre a Almenara

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants d’Almenara van reciclar un total de 72 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 11,5 kg.

Respecte a la taxa de contenidors, Almenara se situa amb una mitjana de 118 habitants per contenidor, comptant amb un total de 53 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrancada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La labor d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenidors i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permés que hui dia es reciclen set de cada deu envasos de vidre.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Sobre la Fundación Sandra Ibarra

La Fundación Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre, amb una trajectòria de catorze anys sumant esforços enfront del Càncer, una causa de Salut Global.

Des del seu inici, la Fundación ha impulsat i finançat campanyes i projectes de prevenció, sensibilització i investigació enfront del càncer, i ha col·laborat activament en el desenvolupament de la Humanització de la Sanitat.

En els últims anys, després de l’augment dels índexs de supervivència i la falta d’atenció sanitària específica per al supervivent de càncer, la Fundación s’ha orientat cap a la cerca de solucions en aqueix àmbit.

De l’absència de plans assistencials específics i la consideració de la supervivència com una fase més del procés oncològic, naix l’Escola de Vida. Es tracta d’una escola de pacients i supervivents especialitzada a abordar les necessitats assistencials durant el període de transició en el qual ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles. Aquesta Escola constitueix la primera comunitat digital de pacients i supervivents de càncer i pot visitar-se en https://www.escueladevidafundacionsandraibarra.org/.

L’objectiu és formar i informar pacients i supervivents de càncer, perquè es convertisquen en protagonistes de la seua salut i aconseguisquen el benestar físic i emocional necessari

 

0