C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ES REUNEIX AMB L’ONG ISLAMIC RELIEF PER PROMOURE LES DONACIONS DES DE LA LOCALITAT ALS AFECTATS PEL TERRATRÈMOL AL MARROC

  • Home
  • L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ES REUNEIX AMB L’ONG ISLAMIC RELIEF PER PROMOURE LES DONACIONS DES DE LA LOCALITAT ALS AFECTATS PEL TERRATRÈMOL AL MARROC

L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ES REUNEIX AMB L’ONG ISLAMIC RELIEF PER PROMOURE LES DONACIONS DES DE LA LOCALITAT ALS AFECTATS PEL TERRATRÈMOL AL MARROC

14/09/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

L’alcaldessa plantejarà fer una Declaració Institucional de suport i solidaritat amb el Marroc a la propera Junta de Portaveus

L´alcaldessa d´Almenara Estíbaliz Pérez ha mantingut aquest matí una reunió amb la responsable de Programes a Espanya Hana L´Abdallaoui de l´ONG internacional d´ajuda humanitària Islamic Relief amb l´objectiu de promoure des de l´ajuntament les donacions als afectats pel terratrèmol al Marroc, ocorregut el 8 de setembre passat amb una magnitud de 6,8. A la reunió també hi han participat veïns marroquins que resideixen a Almenara per mantenir-se informats de la situació i traslladar el seu suport.

Islamic Relief, ha identificat -després de reunir-se amb les autoritats locals de les zones afectades- que el més urgent és proporcionar refugis temporals a aquelles les llars de les quals han estat destruïdes. La responsable de Programes a Espanya de l’organització assegura que «la millor manera d’ajudar en aquests moments és amb donacions econòmiques, ja que el material que s’envia tarda massa dies a arribar i és més ràpid adquirir els productes al Marroc a més que ajudaria a l’economia local».

La situació al Marroc és molt complicada ja que, com ha explicat Hana El Abdallaoui «hi ha milers de persones que ho han perdut tot, dormen al ras sobre el terra i a la nit les temperatures baixen considerablement».

Per això, des de l’Ajuntament d’Almenara s’insta la població a col·laborar econòmicament per poder dotar de material per alçar refugis temporals, especialment els pobles més remots que han quedat destrossats i on no arriben recursos. El número de compte per fer les transferències bancàries és ES34 0182 8102 63 0201801173 (BBVA).

D’altra banda, l’alcaldessa d’Almenara Estíbaliz Pérez ha explicat que «davant d’aquest tipus d’emergències, els països i els municipis hem de treballar junts i per això volem mostrar el nostre suport a Islamic Relief donant a conèixer la seua gran tasca i promovent les donacions.»

Finalment, l’alcaldessa ha assegurat que a la propera Junta de Portaveus plantejarà realitzar amb tota la corporació municipal una Declaració Institucional de suport i solidaritat amb el Marroc així com instar la Generalitat Valenciana a activar els mecanismes de coordinació per promoure la solidaritat ciutadana i dels municipis amb el Marroc.

SOBRE ISLAMIC RELIEF

Islamic Relief és una ONG internacional fundada al Regne Unit el 1984 que respon a desastres i emergències, promou l’economia sostenible i el desenvolupament social treballant amb comunitats locals independentment de la seva raça, religió o sexe. L’objectiu central és l’ajuda humanitària, l’eradicació de la fam i la pobresa i el desenvolupament sostenible.

Islamic Relief compta amb el suport de la Comissió Europea, el Programa Mundial d’Aliments, el Comitè Internacional de la Creu Roja (ICRC) i múltiples agències de les Nacions Unides; és signatari del codi de conducta internacional de la Creu Roja i de la Media Luna Roja i de diferents acords amb l’ACNUR, l’OMS, Save The Children i UNICEF, entre d’altres.

 

0