C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara contracta la redacció del Pla Director del Castell d’Almenara

El document serà la base per a poder realitzar les actuacions de rehabilitació i recuperació del conjunt patrimonial

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Almenara ha contractat la redacció del Pla Director del Castell d’Almenara amb l’objectiu de “recuperar i posar en valor un dels nostres grans símbols com a municipi, que a més és un importantíssim conjunt monumental que està catalogat com a Bé d’Interés Cultural” segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez.

A més, l’alcaldessa ha afegit que amb la contractació de la redacció del Pla Director “seguim amb la nostra política encaminada a rehabilitar i protegir el nostre patrimoni històric complint totes les normatives i terminis, fent ara un pas més en el nostre camí que se suma al realitzat anteriorment amb la investigació sobre la propietat que va permetre registrar i inscriure es Castell a nom de l’Ajuntament d’Almenara, la qual cosa possibilita continuar fent passos per a la restauració i rehabilitació del seu conjunt”.

El Pla Director que ara es contracta és un “instrument fonamental per a preservar el patrimoni històric, perquè a partir d’ell, es podran dur a terme els projectes de rehabilitació i restauració necessaris per a la seua posada en valor recuperant la seua memòria històrica i patrimonial, així com per a convertir-ho en un recurs cultural i turístic”.

A través del Pla Director del Castell d’Almenara es procedirà a documentar el conjunt, així com també un estudi arquitectònic de manera detallada, que permetrà el coneixement en profunditat de les parts afectades oferint una valoració de l’estat de conservació, patologies materials i estructurals, i la previsió de l’evolució en el temps. Aquesta anàlisi culminarà amb la proposta de prioritats, estratègies i línies a seguir en les intervencions de restauració i rehabilitació de les parts afectades i protecció del seu conjunt.

Pérez ha destacat que “amb aquesta contractació continuem fent passos cap a la recuperació i posada en valor del nostre patrimoni, i alhora complim els objectius i compromisos d’aquest equip de govern, ja que aquest pla director figurava com una de les línies prioritàries dels pressupostos municipals per a aquest any 2021”. L’alcaldessa ha recordat que “amb el Pla Director s’obrin les portes als treballs de rehabilitació i restauració, així com a la possibilitat d’accedir a ajudes i subvencions de les diferents administracions per a escometre els treballs necessaris”.

 

leave a comment

0