C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El CEIP Juan Carlos I d’Almenara iniciará el curs amb la novetat del projecte de patis coeducatius

A partir del pròxim 8 de setembre l’alumnat del CEIP Juan Carlos I es trobarà novetats en alguns patis del centre amb àrees diversificades perquè els escolars compten amb àrees de joc, un millor espai o fins i tot zones per a l’esmorzar, gràcies a la iniciativa conjunta del propi centre escolar i l’Ajuntament d’Almenara denominada Patis Coeducatius. També participen en aquest projecte l’AMPA del centre així com tota la comunitat educativa.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “es tracta d’un projecte global en el qual participa tota la comunitat educativa i que dona suport a l’Ajuntament d’Almenara per a implementar un nou format de patis inclusius i a més coeducatius”. També destaca l’alcaldessa que “el centre degut a les seues característiques ofereix moltes possibilitats gràcies als diversos patis que té, amb el que es poden realitzar diverses actuacions i àrees dins del marc dels patis coeducatius que estem executant de manera conjunta i coordinada amb el col·legi”. Per això “al llarg de l’estiu s’han realitzat les primeres actuacions que continuaran en el futur”. A això se li suma la instal·lació d’uns sombratges dins de les obres del Pla Edificant, que continuen en marxa.

La cap d’Estudis del CEIP Joan Carles I d’Almenara, María Isabel Diago Valls ha destacat que “es tracta d’un projecte global de tota la comunitat educativa, en el qual no sols participem el claustre, sinó també alumnat, personal no docent, AMPA, famílies i l’Ajuntament d’Almenara”. Es tracta de “donar un gir als patis i apostar per la zona coeducativa, amb uns patis inclusius que ens representen a tots i totes”.

Per a això, ja al llarg del passat exercici es va constituir una comissió en el centre amb representants de tots els cicles i on van començar els projectes amb una pluja d’idees adaptada a les possibilitats que ofereixen les instal·lacions escolars. De fet l’alumnat va ser protagonista en les demandes realitzades que han començat ja a visualitzar-se després de les obres de l’estiu.

Dins dels patis coeducatius hi ha tres àrees a destacar. La primera és un espai tranquil per a esmorzars, jocs o classes. Així, s’han instal·lat unes taules de pic-nic a aquest efecte. A més en aquesta zona ha col·laborat l’AMPA del centre amb la pintura d’un mercat tant en paret i sòl que no sols servirà per als jocs sinó també per a les classes de matemàtiques. També s’ha pintat un habitatge.

La segona part és l’àrea vinculada a la naturalesa, les fruites, hortalisses i verdures, per a la qual inicialment s’ha construït una gran jardinera on ja es troben les primeres plantacions. La tercera àrea serà la d’activitats físiques i esportives múltiples.

El projecte de Patis Coeducatius es basa en uns zones d’activitats i trànsit compartides entre l’alumnat de totes les edats del centre i que es va alentir en el seu moment pel Covid-19 però que ara pren impuls. De fet, el realitzat només és el principi d’un projecte molt major, perquè segons ha explicat María Isabel Diago Valls, al llarg d’enguany arribarà la formació per al claustre i a poc a poc s’aniran materialitzant aquelles idees per a continuar millorant els patis, com per exemple, la iniciativa de tindre un amfiteatre per a assemblees o classes.

 

deja tu comentario

0