C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara col·laborarà amb el CEIP Juan Carlos I per crear patis coeducatius

S’aprofitaran les instal·lacions existents així com les obres per a incorporar les novetats

L’Ajuntament d’Almenara juntament amb el CEIP Joan Carles I han iniciat un projecte per a convertir els diversos patis del centre escolar en patis coeducatius adaptats a unes noves necessitats amb, àrees diversificades perquè els escolars compten amb un millor espai. El Consell Escolar Municipal va donar ahir llum verda a la iniciativa després de la reunió del claustre del centre en el que es va crear una comissió de professors per a abordar les necessitats i realitzar les propostes pertinents.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “el centre degut a les seues característiques ofereix moltes possibilitats gràcies als diversos patis que té, amb el que es poden realitzar diverses actuacions i àrees dins del marc dels patis coeducatius”. A més els patis estan sent millorats, uns dins del Pla Edificant i uns altres, com el cas recent del pati d’infantil per l’Ajuntament d’Almenara, zona que s’ha formigonat.

Així, segons l’alcaldessa, els patis ofereixen moltes possibilitats com la “creació d’una zona tranquil·la per a esmorzar els alumnes, o fins i tot concorde a les noves circumstàncies un espai preparat per a poder impartir les classes en l’exterior si fa bon temps”. A més també estarien les zones de jocs escolars tradicionals o més nous que es pintarien en el sòl, així com “les diverses necessitats i propostes que plantege la comissió creada en el centre a aquest efecte per a posar en marxa aquest projecte conjunt entre el col·legi i l’ajuntament”.

ZONA VERDA PATI D’INFANTIL

No obstant això, mentre arriben les noves propostes, continuen les actuacions municipals al pati d’infantil del centre, en concret i com a bestreta dels patis coeducatius “s’està creant una àrea verda destinada al fet que els escolars puguen allí cultivar les seues plantes, verdures o el que el centre considere”, tal com ha comentat l’alcaldessa. Per això “la Brigada Municipal d’Obres i Serveis ha començat la construcció d’una gran jardinera per a tal fi en aquest pati, just en el costat més pròxim a la muntanya, i que estarà llesta en els pròxims dies”. També s’estan millorant altres jardineres perquè puguen ser utilitzades pels alumnes.

ÀNIMS A LA COMUNITAT EDUCATIVA

Finalment, l’alcaldessa, també ha volgut transmetre ànims tant al professorat, comunitat educativa i famílies que estan patint aquests moments tan complicats que ens ofereix la Covid-19 i que ha provocat que es confinen diverses aules en el centre. Estíbaliz Pérez ha tornat a recalcar la força de la comunitat educativa d’Almenara per a continuar avant agraint “al centre i famílies la seua gran faena en aquestes circumstàncies”. A més va recordar que “els centres educatius són dels entorns més segurs en aquests moments”.

 

 

 

deja tu comentario

0