C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara adquereix un dron destinat a la Policia Local

Les principals tasques seran la vigilància del terme municipal per a evitar robatoris i abocaments, el control de platges, ajudar en emergències i altres qüestions en l’àmbit de la seguretat ciutadana

La Policia Local d’Almenara ja disposa d’un dron per a les seues tasques vinculades a la seguretat ciutadana després de l’adquisició del mateix per part de l’Ajuntament d’Almenara. El dron ja es troba operatiu per a realitzar els seus primers vols després d’un període de prova.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, el dron “s’utilitzarà principalment per a la vigilància del terme municipal, tant en la prevenció de robatoris com en la qüestió d’abocaments incontrolats” així com també a la platja durant l’estiu amb temes com “la vigilància de la mateixa i el control d’aforaments en el seu cas, sense oblidar la seua funció per a realitzar recomanacions o advertiments des de l’altaveu que disposa”.

El Cap de la Policia Local d’Almenara, Javier Navarro, ha comentat que “també s’utilitzarà el dron en tots els temes vinculats a la seguretat ciutadana en els quals siga necessari, així com en qüestions com el control d’aparcaments, sense oblidar els casos d’emergències com a temporals, inundacions o incendis”. A més de les tecnologies habituals aquest dron tindrà també plans de vol automatitzats el que permetrà establir rutes depenent de les qüestions que més interessen, com per exemple, en època de collites, una ruta per on estan els horts cultivats en aqueix moment. El seu sistema d’altaveus també podrà utilitzar-se per a emetre consells, missatges, indicacions o alertes.

Navarro ha recordat que per a l’ús del dron, la Policia Local d’Almenara compta amb tres agents que han realitzat el corresponent curs de pilot de drons, que seran els encarregats de volar-lo. La intenció és gradualment ampliar la formació a més agents de la plantilla.

 

 

deja tu comentario

0