C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ADJUDICA LES OBRES DE RESTAURACIÓ I CONSOLIDACIÓ DE LA TORRE BIVALCADIM (L’AGÜELET) PER 184.000 EUROS

  • Home
  • L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ADJUDICA LES OBRES DE RESTAURACIÓ I CONSOLIDACIÓ DE LA TORRE BIVALCADIM (L’AGÜELET) PER 184.000 EUROS

L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ADJUDICA LES OBRES DE RESTAURACIÓ I CONSOLIDACIÓ DE LA TORRE BIVALCADIM (L’AGÜELET) PER 184.000 EUROS

16/11/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

L’empresa disposarà de dos mesos per a acabar les obres des del seu inici, que serà pròxim, una vegada culmine tot el procés administratiu

L’Ajuntament d’Almenara ha adjudicat les obres de restauració i consolidació de la Torre Bivalcadim (l’Agüelet) a l’empresa mercantil Retineo Ingenieria S.L. per un import de 184.003,80 euros. L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “amb esta adjudicació i el pròxim inici de les obres aconseguim un dels objectius i compromisos primordials de l’equip de govern, com és la restauració i recuperació del Castell d’Almenara, començant per l’Agüelet, tal com marca el pla director, per a posteriorment continuar realitzant noves fases i actuacions en el futur”.

Una vegada concloguen tots els tràmits administratius preceptius començaran les obres previstes en l’actuació, que des del seu inici haurà d’executar-se en un termini de dos mesos i que ha d’estar acabada sempre abans de maig de 2024.

Pel que respecta als 184.004,80 euros de l’actuació, es finançaran 150.000 gràcies a una subvenció concedida des de Presidència de la Generalitat Valenciana durant la legislatura passada, sent la resta sufragada pels fons municipals de l’Ajuntament d’Almenara.

L’alcaldessa d’Almenara ha recordat que “d’esta manera, en breu veurem ja els treballs de restauració en l’Agüelet que arribem després d’un  procés que vam iniciar amb el canvi de titularitat dels terrenys de l’Agüelet i l’Agüeleta en sessió plenària el 20 de novembre de 2018 i després de l’elaboració del Pla Director, per a conéixer l’estat i les actuacions necessàries a realitzar, passos que prèviament calia donar per a poder arribar a esta adjudicació i pròxim inici de les obres”.

Pérez ha assenyalat que “el nostre objectiu no és només restaurar l’Agüelet, sinó tot es castell d’Almenara, per la qual cosa continuarem abordant les actuacions per fases, i per això continuarem sol·licitant i buscant ajudes econòmiques de totes les administracions que les puguen oferir per a aconseguir la recuperació del Castell”.

Finalment l’alcaldessa ha volgut agrair a totes les institucions, entitats, col·lectius, associacions i persones particulars que “han col·laborat amb l’Ajuntament d’Almenar en este llarg camí emprés perquè la necessària restauració del Castell comence pròximament i convertir-se en una realitat, complint així els objectius previstos”.

 

 

 

 

 

 

 

 

0