C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

L’Ajuntament d’Almenara activa el pagament de les ajudes locals per la primera ona de la Covid-19

  • Una trentena d’establiments s’han acollit a la iniciativa municipal
  • Els bars i restaurants estaran exempts de la taxa de les terrasses també en 2021

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Almenara ha acordat activar el pagament de les ajudes directes municipals per la primera ona de la Covid-19 als prop de 30 establiments que s’han acollit a aquestes. L’import aproximat de les ajudes ascendeix a 6.000 euros.

Segons ha explicat l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, aquestes ajudes tenien 3 línies diferents, la primera va ser la bonificació de la taxa del fem, que era del 100% per als bars, restaurants i comerços que van tancar durant més temps en aquella primera ona i del 50% per als establiments que van parar els quinze dies de tancament total. La segona línia anava encaminada als establiments del Mercat Municipal.

Finalment la tercera línia anava dedicada al sector hostaler, en concret a la taxa per ocupació de via pública a través de terrasses. Amb aquest acord se’ls retornarà l’import que van pagar per a l’any 2020. A més cal recordar que l’Ajuntament d’Almenara ja ha contemplat l’exempció de la mateixa taxa per a tot aquest any 2021 pel que no hauran d’abonar-la aquest exercici.

L’alcaldessa d’Almenara ha destacat que “després d’aquest acord de Junta de Govern s’autoritza i procedeix a la devolució immediata de la quantitat bonificada en aquest procés des de l’Ajuntament d’Almenara a tots els comerços i establiments que s’han acollit a aquestes ajudes”.

L’alcaldessa també ha recordat que des d’ahir està obert el període per a la sol·licitud de les ajudes dins del Pla Resistir així com que “estarem al costat dels nostres comerços, locals d’hostaleria i petites empreses amb noves iniciatives”.

 

 

deja tu comentario

0