C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

La Fira d’Atraccions de les Festes Patronals d’Almenara serà inclusiva i no sexista

  • Home
  • La Fira d’Atraccions de les Festes Patronals d’Almenara serà inclusiva i no sexista

La Fira d’Atraccions de les Festes Patronals d’Almenara serà inclusiva i no sexista

Durant una hora diària s’apagaran les llums i la música perquè puguen gaudir els xiquets i les xiquetes autistes. A més no hi haurà imatges sexistes

La tradicional Fira d’Atraccions de les Festes Patronals d’Almenara enguany tindrà un caràcter inclusiu i no sexista, ja que d’una banda hi haurà una hora sense música ni llums per als xiquets i les xiquetes autistes i per l’altra no hi haurà imatges sexistes en les atraccions. La fira estarà instal·lada en el recinte firal inicialment des del 23 de setembre fins al 2 d’octubre. Destacar que el dijous 29 de setembre les atraccions seran a 1,5 euros.

Així doncs, com en els anys anteriors la fira serà inclusiva i per això, entre les 19 i les 20 hores s’apagarà la música i les llums habituals amb l’objectiu que puguen gaudir de les activitats que allí es realitzen perquè puguen gaudir de la festa els xiquets i xiquetes que patisquen el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) així com els que tenen la síndrome d’asperger, així com als quals els afecte la música i la llum firal. Segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez,  “d’aquesta manera podran gaudir de les atraccions sota unes condicions que no alteren l’impacte sensorial al qual poden estar exposats” pel que “enguany continuem apostant per tindre una fira més inclusiva si cap, en la qual podran participar tots els xiquets i totes les xiquetes”.

D’altra banda, segons ha comentat l’alcaldessa, “volem que la fira no tinga un caràcter sexista, i més dirigint-se a un públic familiar que és qui la visita, per la qual cosa hem instat els firaires que no hi haja elements ni imatges sexistes en les atraccions, qüestió que comprovarem una vegada instal·lats els llocs”. D’aquesta manera es reforça la imatge d’unes festes patronals no sexistes, dins de la campanya municipal iniciada sobre aquest tema.

Quant a les activitats dirigides al públic familiar en les festes patronals destaca el diumenge 18 de setembre l’espectacle “Sonata Circus” de la Troupé Malabó que se celebrarà en l’Auditori Vicent Casanova Rebollar a les 19 hores. L’acte estarà organitzat per l’Ajuntament d’Almenara amb la col·laboració de la Diputació de Castelló.

També destaca el musical previst per a públic familiar “El Reino del León” en la nit del dilluns 26 de setembre, dia de Sant Roc, patró d’Almenara. La cita serà en l’Auditori Vicent Casanova Rebollar a les 22.30 hores. El musical estarà organitzat des de l’Ajuntament d’Almenara.

El dimarts 27 i el divendres 30 de setembre hi haurà tancaments i bous infantil (bous amb rodes). En el cas del dimarts 27 serà a les 16;30 hores a càrrec de la Penya el Piló en col·laboració amb l’ajuntament d’Almenara, mentre que el divendres 30 serà a les 22.30 hores organitzat per l’ajuntament amb la col·laboració de l’Associació Cultural La Muralla i la penya Endevina-ho.

El moment més refrescant arribarà el dijous 29 a les 11 del matí amb el tobogan aquàtic gegant de Summer Splash, organitzat per l’Ajuntament d’Almenara i que se situarà al carrer Isabel la Catòlica.

Finalment, per a tancar les festes patronals, la companyia teatral Scurasplats representarà pels carrers d’Almenara l’espectacle d’animació itinerant “Corral kaos” amb malabars, cançons, jocs, i acrobàcies. L’eixida serà a les 18 hores des del Poliesportiu Municipal. L’acte estarà organitzat per l’Ajuntament d’Almenara amb la col·laboració de la Diputació de Castelló.

Programació completa Festes Patronals Almenara 2022

 

deja tu comentario

0