C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

La construcció de les esculleres d’Almenara avança a bon ritme

El Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, visita les obres que són “el punt de partida de l’estratègia d’adaptació al canvi climàtic del Litoral d’Espanya”

Almenara, 22 de setembre de 2021

El Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha visitat aquest matí l’evolució de les obres d’estabilització del front litoral i construcció d’esculleres que el Ministeri de Transició Ecològica està executant a la Platja Casablanca d’Almenara i que van començar el passat 1 de setembre. En la visita han estat presents l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, així com la Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, la Subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, el Director Territorial de Costes, Fernando Pérez o la Directora General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat Valenciana, María Luisa Martínez Mora, entre altres autoritats.

En aquests moments s’està treballant en diversos punts de manera simultània per a avançar les obres, que van a molt bon ritme, ja que l’1 de març hauran de parar-se de nou fins a setembre pel període de nidificació del corriol camanegre, per la qual cosa es busca executar ara la major part possible si els temporals i l’estat de la mar no ho impedeixen.

L’actuació l’està executant l’UTE conformada per la Sociedad Anónima Trabajos y Contratas i Gimecons Construcciones y Contratas S.L. per un import de de 5.954.825,7 euros amb impostos inclosos. Les obres, finançades pel Govern d’Espanya, entre altres qüestions consistiran en l’execució d’una bateria de 4 espigons i dos dics, l’acomodació de les goles de La Llosa i Queralt, i una important aportació d’àrids. El període d’execució de l’obra serà d’1 any, sense comptar la parada per la nidificació del corriol camanegre.

El Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha destacat que “són unes obres molt importants per a Almenara perquè tanquen una expectativa oberta des de fa molts anys, però també ho són per al conjunt del país, d’Espanya, perquè d’alguna manera, ací es troba el punt de partida a la posada en marxa de l’aplicació de les estratègies d’adaptació del litoral al nostre país al canvi climàtic”. Segons ha explicat Morán “és la primera obra que respon a la posada en marxa d’unes estratègies d’adaptació en tot el país, per la qual cosa Almenara obri un recorregut que ha d’anar repetint-se tram a tram al litoral del nostre país en els pròxims anys”.

Per part seua, l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha agraït la visita del Secretari d’Estat, recordant que “aquestes obres, que avancen a molt bon ritme, seran una garantia per a la protecció de la costa litoral d’Almenara, per a frenar la regressió a través de la construcció d’espigons, obres que han sigut molt demandades al llarg de molts anys i que per fi són una realitat, per la qual cosa sense cap dubte, agraïm al Ministeri de Transició Ecològica l’execució d’aquestes, així com que Almenara siga el punt de partida de la nova estratègia iniciada des del Ministeri”.

deja tu comentario

0