C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

La Biblioteca Municipal d’Almenara fomenta la lectura amb “les maletes viatgeres”

S’han confeccionat lots de llibres per temes o matèries per a treballar-los en els centres educatius

La Biblioteca Municipal d’Almenara Joan Fuster posat en marxa el programa “les maletes viatgeres” amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els escolars de la localitat. Des de la Biblioteca Pública, Xelo Estrada, ha destacat que “les maletes viatgeres” sorgeixen en aquests temps de pandèmia per donar a conéixer la biblioteca d’una altra manera i a més continuar fomentant la lectura” perquè “hem de reinventar-nos en aquests temps en els quals no pot haver-hi activitats presencials a la biblioteca” i així “continuar amb la nostra labor de promoció de la lectura i els llibres, però alhora oferir als xiquets i xiquetes una altra manera de conéixer tot el que ofereix la nostra biblioteca pública, ara que no poden vindre”.

El programa “les maletes viatgeres” està dirigit als escolars del CEIP Joan Carles I i de l’ Escola Municipal Infantil, que participen del projecte. Per a això, des de la Biblioteca Pública, s’han preparat uns lots de llibres en maletes per a les classes interessades, que s’han distribuït segons la temàtica triada per a treballar a les aules pels professors. Així alguns han apostat per llibres vinculats als dinosaures, uns altres als peixos, uns altres al cos humà, a l’Univers, als animals i plantes, així com també els dels monstres valencians recordant el cicle Espanta la Por, També les aules dels més majors han sol·licitat novel·les d’aventures, misteri o amistat. Per a això, cada aula té un carnet col·lectiu de la biblioteca, amb el professor com a responsable. El projecte continuarà al llarg de tot el curs escolar de manera trimestral.

D’aquesta manera els alumnes continuen llegint d’una banda, i també saben per una altra, que a la Biblioteca Municipal d’Almenara podran trobar tots aquests llibres i molts més per a llegir-los quan vulguen.

 

 

 

 

 

deja tu comentario

0