C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

EMOTIVA VESPRADA TAURINA EN LES FESTES PATRONALS D’ALMENARA

  • Home
  • EMOTIVA VESPRADA TAURINA EN LES FESTES PATRONALS D’ALMENARA

EMOTIVA VESPRADA TAURINA EN LES FESTES PATRONALS D’ALMENARA

23/09/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

S’ha realitzat l’homenatge a Serafín Tajuelo amb un Torrestrella i s’han exhibit dos bous salvatges oferits per l’Ajuntament d’Almenara

Emotiva vesprada taurina la viscuda a Almenara coincidint amb el “dia del Bou” i l’exhibició dels tres primers bous “cerrils” de les festes patronals, dos patrocinats per l’Ajuntament d’Almenara i un altre en homenatge a Serafín Tajuelo García, que va ser el que va obrir la vesprada. Aquesta nit s’embolará un altre bou cerril oferit per l’ajuntament.

I és que enguany els actes taurins han començat amb l’emotiu homenatge a Serafín Tajuelo García, recentment desaparegut i que va ser un dels grans col·laboradors taurins de la localitat. Així en el seu honor i memòria es va realitzar un dibuix amb el seu rostre en l’arena de la Plaça del Molí i també es va posar un cartell per a recordar-lo.

Posteriorment al so de la dolçaina i tabal de la Llavor i portat per cavalls va entrar en el recinte taurí el caixó on anava el primer bou, arribant al costat d’ell tota la comitiva amb una samarreta per a l’ocasió. Posteriorment es van cantar unes albaes en honor a l’homenatjat i en la seua memòria, donant pas al lliurament de rams de flors i records a la família per part d’amistats, penyes i com no, de l’Ajuntament d’Almenara.

Tot seguit es va descobrir una placa commemorativa en els torils, al que va seguir un minut de silenci. Posteriorment es van soltar uns coloms i es van depositar els rams de flors enfront del caixó abans d’encendre una traca que va recórrer el carrer Major i el recinte de cadafals.

Posteriorment va arribar l’exhibició d’un bou de la ramaderia de Torrestrella de nom “Lucero” oferit pels Amics i Amigues de Serafín Tajuelo García, bou que va ser embolat en finalitzar la vesprada.

Després d’aquesta exhibició i l’homenatge, van arribar els dos bous oferits per l’Ajuntament d’Almenara, que són els que habitualment obrin plaça en les festes. En aquesta ocasió van ser exemplars de les ramaderies de Partido de Resina i de Albarreal. Aquesta nit s’embolará un nou bou “cerrll” de la ramaderia d¡Albarreal.

CANT D’ALBAES

Prèviament, al matí, la Llavor Dolçaina i Tabal d’Almenara ha realitzat una cercavila pel nucli urbà i s’han cantat les tradicionals albaes dedicades al fester i festera d’honor, Ramón Rebollar Rodríguez (nascut el 6 de març de 1930) i Natalia Gomis Albiach (nascuda el 20 de desembre de 1924)

Demà diumenge se celebra el dia gran de les festes, el de la Mare de Déu del Bon Succés amb trasllat matinal i missa per a seguir a la vesprada amb la processó, el castell de focs artificials i el concert simfònic “Rebobinant” a càrrec de l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara.

0