C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Els conductors de patinets elèctrics hauran de portar casc

16/11/2020 Ajuntament d´Almenara Comments Off

A més hauran de portar alguna peça refractant o llums per a la conducció nocturna

El Ple de l’Ajuntament d’Almenara ha aprovat l’Ordenança Municipal que regularà l’ús dels patinets elèctrics en la localitat basant-se en les competències que té l’ajuntament en aquesta matèria amb la intenció de donar una major protecció i seguretat als usuaris. Entre les noves normes que es posaran en marxa una vegada entre l’ordenança en vigor està l’obligatorietat de portar casc en anar amb aquests vehicles, igual que succeeix ja en altres localitats i també amb les bicicletes.

Al mateix temps, també s’aposta per altres mesures de seguretat quant a la visibilitat dels conductors dels patinets elèctrics, perquè deuran els vehicles portar llum davantera i posterior o en defecte d’això els conductors peces reflectores perquè puguen ser vistos, especialment en zones i hores de poca llum.

També recull l’ordenança altres aspectes que venen ja recollits en les noves normes de la DGT com que els patinets elèctrics fora de les zones adaptades per a ells hauran de circular per la calçada sempre pegats al marge dret i respectant totes les normes de circulació, semàfors, o senyals de trànsit tal com marca la normativa estatal.

Una vegada entre en vigor l’ordenança, que acaba de ser aprovada, des de la Policia Local d’Almenara es realitzarà una important campanya informativa i de conscienciació dirigida als conductors d’aquests vehicles amb l’objectiu de donar a conéixer les mesures i normes destinades a potenciar la seua seguretat i protecció davant possibles accidents. Després d’aquest període explicatiu arribaria una segona fase on ja s’aplicarien les sancions per incomplir l’ordenança.

 

 

0