C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El «Xupinasso» obri la setmana gran de les Festes Patronals d’Almenara

  • Home
  • El «Xupinasso» obri la setmana gran de les Festes Patronals d’Almenara

El «Xupinasso» obri la setmana gran de les Festes Patronals d’Almenara

Demà serà el Dia del Bou amb l’exhibició de tres exemplars patrocinats per l’ajuntament

Aquesta vesprada s’ha celebrat la primera edició del “Xupinasso” de les festes patronals d’Almenara, acte nou en els festejos i que es realitza després del suport massiu en una consulta realitzada a través de les xarxes socials de la Regidoria de Festes.

Així doncs, el “Xupinasso” ha omplit de colorit la plaça enfront de l’Ajuntament d’Almenara, des del balcó del qual s’han disparat coets i s’ha llançat confeti, tot això la presència dels quintos i quintes 2022, juntament amb l’alcaldessa Estíbaliz Pérez, la regidora de Festes, Débora Marín i altres autoritats.

A més l’acte també ha comptat amb una gran festa de l’espuma enfront del consistori i posteriorment amb l’acompanyament d’una xaranga s’ha realitzat una cercavila fins al recinte firal on els quintos i quintes han organitzat diverses actuacions musicals.

D’altra banda, destacar que ahir en el marc de les festes patronals es va celebrar la “Vesprada del Cant Valencià” organitzada des de l’Ajuntament d’Almenara i amb la col·laboració de la Llavor, Dolçaina i Tabal; l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara i l’Escola de Dances, Cant i Música Tradicional de Rafelbunyol. L’acte va comptar amb la participació al cant de Vicent Peiró de Benavites, Carmen “la Xata” de Massamagrell, Inma Pérez de Rafelbunyol i Pepe Vega d’Almenara, mentre que els versos van ser de Fernando “El Rallat” de Puçol. La música de corda va estar a càrrec de la Rondalla de Bétera, mentre que la música de vent la van interpretar Guillermo Sánchez (trombó), Pilar Forner (clarinet) i Mauro Pastor (trompeta). Finalment al tabal i dolçaina van estar Paco Lapuerta i Raquel Dasca.

DESENCAIXONÀ

Pel que respecta als actes previstos per a aquesta nit destaca a les 21 hores l’obertura de la Fira de Festes, així com a les 22 hores el tret de 27 carcasses en honor als Quintos dels 27 anys. A les 23 la Penya Desastre realitzarà la seua festa de “Xupinasso” amb dj.

A partir de les 12 de la nit arribarà l’esperada desencaixonà dels tres bous “cerrils” que s’exhibiran demà dissabte, i que es realitzarà des de l’encreuament del Carrer Major amb Mestre Tintoré fins a torils. Posteriorment a la 1:00 s’embolará un bou de la ramaderia local de Tauro Covatelles únicament pel recinte del “poble”. L’acte estarà patrocinat per l’Ajuntament d’Almenara.

Paral·lelament, en la Carpa dels Quintos se celebrarà una macrodiscomòbil per a commemorar el XV aniversari de la Penya Desfets, que organitza l’acte en col·laboració amb els quintos i quintes i l’Ajuntament d’Almenara.

ACTES DE DEMÀ DISSABTE

Pel que respecta a demà dissabte, la programació començarà a les 12 del matí amb una cercavila de dolçaina i tabal a càrrec de la Llavor, en la qual es cantaran “albaes” als festers d’honor.

A la vesprada començarà una jornada taurina organitzada des de l’Ajuntament d’Almenara amb l’exhibició a partir de les 17.30 de dos bous, pertanyents a les ramaderies de Peñajara i Fuente Ymbro. A la nit a les 12 s’embolarà un exemplar de Los Millares.

A més, a les 19.30 al carrer Cisterna, la Penya La Boina realitzarà un tardeo amb discomòbil, mentre que a les 20.00 hores l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara realitzarà una cercavila per la localitat. La jornada culminarà a la 1.30 de la matinada amb el ball a càrrec de l’Orquestra La Tribu en el Recinte Firal, organitzat per l’Ajuntament d’Almenara.

deja tu comentario

0