C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El sopar popular de les calderes d’Almenara serà solidàri amb la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana

  • Home
  • El sopar popular de les calderes d’Almenara serà solidàri amb la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana

El sopar popular de les calderes d’Almenara serà solidàri amb la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana

Tal com es va fer en l’última edició, es realitzarà un donatiu d’1 euro per cada plaça que es reserve

A partir de demà dimarts es podran recollir a l’ajuntament els tiquets per al tradicional sopar popular de les calderes que enguany tornarà a ser solidari, en aquest cas amb la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, com en ocasions anteriors, en el moment d’inscriure’s s’aportarà un donatiu d’un euro per a l’entitat per cada plaça sol·licitada. El sopar serà el dijous 29 de setembre en el marc de les Festes Patronals d’Almenara.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “amb la recuperació de les festes també torna el sopar de les calderes que enguany de nou serà solidari, en concret amb la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de visibilitzar la importància de la salut mental i col·laborar amb els projectes que es realitzen”.

La Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana és una entitat sense ànim de lucre que agrupa, actualment, 30 entitats formades per persones amb problemes de salut mental i les seues famílies. A través dels seus programes que abasten diversos àmbits es treballa amb prop de 1.500 valencians i valencianes amb problemes de salut mental. Entre les 30 entitats que configuren la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana hi ha prop de 4.000 associats, compten amb més de 350 persones treballant i més de 250 voluntaris i voluntàries.

#AMALAVIDAENLASAULAS

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “entre els diversos programes que realitza la Federació de Salut Mental hem decidit apostar per col·laborar amb l’anomenat #AmaLaVidaEnLasAulas, un projecte que pretén visibilitzar la salut mental en la nostra societat i especialment entre els escolars”. Segons ha explicat l’alcaldessa, “és una aposta pionera, pensada i creada des del respecte per les persones i la consciència d’educar en salut des de les edats més primerenques i en cadascuna de les etapes d’ensenyament”.

A través d’aquest programa s’aborden situacions que es viuen en el dia a dia en l’entorn educatiu relacionades amb la salut mental com el bullying, els problemes d’ansietat o depressió, l’assetjament, la diversitat en tots els seus matisos, o la resolució de conflictes, tot això abordat des de la informació, la formació, la conscienciació i les vies de millora.

A més, la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana compta amb altres programes com el de sensibilització, la psicoeducació, l’apoderament de famílies i dones, el de foment d’ocupació, el programa de voluntariat i l’Oficina de Defensa de Drets per a les persones amb problemes de salut mental.

Finalment, recodar que l’última edició del sopar de les calderes, en 2019, ja va ser solidària, recaptant-se més de 5.000 euros destinats a Aspanion, niños con cáncer. A més, també recodar que a causa de les restriccions no va poder celebrar-se el sopar l’any passat, però es va col·laborar amb l’AECC d’Almenara amb més de 7.000 euros amb els donatius per les entrades a la plaça de bous portàtil que es va instal·lar el setembre passat.

deja tu comentario

0