C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

EL PLE DE L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ACORDA DECLARACIONS INSTITUCIONALS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I CONTRA LA LGTBI-FÒBIA

 • Home
 • EL PLE DE L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ACORDA DECLARACIONS INSTITUCIONALS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I CONTRA LA LGTBI-FÒBIA

EL PLE DE L’AJUNTAMENT D’ALMENARA ACORDA DECLARACIONS INSTITUCIONALS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I CONTRA LA LGTBI-FÒBIA

05/07/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Ambdues compten amb el suport dels tres grups municipals del consistori

L’Ajuntament d’Almenara ha celebrat aquesta vesprada un ple extraordinari en el qual, entre altres qüestions, s’ha tractat l’organització per al nou mandat i s’han realitzat dues Declaracions Institucionals, una en repulsa i per l’eliminació de la violència de gènere i una altra contra la LGTBI-fòbia, totes dues de comú acord entre els tres grups polítics que configuren el consistori: el Grup Municipal Socialista, el Grup Municipal de Compromís per Almenara i el Grup Municipal Popular.

En la primera Declaració Institucional, contra la violència de gènere, el ple ha acordat:

 1. El compromís de lluitar contra tota classe de violència contra les dones, denunciant agressions a les dones, donant suport a les víctimes, no romanent en silenci davant la violència i transmetent a les generacions futures el respecte a la igualtat de dones i homes.

 

 1. Reconéixer la gravetat de la violència masclista com un problema polític de primer ordre, de salut pública i com un greu atemptat contra els drets humans fonamentals.

 

 1. Convidar a totes les associacions del municipi, centres educatius i a la ciutadania a adherir-se a aquesta declaració i sumar a totes les veus que clamen per un futur en igualtat.

 

 1. Defensar la necessitat de promoure accions que garantisquen les polítiques dirigides a la sensibilització i l’eliminació de les normes socials discriminatòries, així com les que reforcen la prevenció i lluita contra la violència de gènere.

 

 

 1. Ratificar el compromís amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i de continuar avançant en el seu desenvolupament.

 

 1. Commemorar Oficialment del 25 de novembre, Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona.

La segona Declaració Institucional versa sobre el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ i contra la LGTBI-fòbia, amb els següents punts:

 1. Contribuir a visibilitzar i normalitzar les múltiples orientacions sexuals, expressions i identitat de gènere.
 2. Fer una crida a la tolerància, la inclusió, el respecte a la diversitat i a la igualtat del col·lectiu LGTBI+.
 3. Condemnar els discursos i delictes d’odi, així com qualsevol tipus de comportament fòbic, siguen agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals o morals.
 4. Denunciar la vulneració dels drets fonamentals i la discriminació que pateixen aquestes persones per motius d’orientació sexual i d’identitat o expressió de gènere en l’àmbit familiar, escolar, laboral, social, cultural, esportiu, econòmic i polític.
 5. El compromís amb el principi de la universalitat dels drets humans, rebutgem qualsevol apel·lació a valors ideològics, culturals, tradicionals o religiosos per a justificar qualsevol classe de discriminació.
 6. Defensar la lliure autodeterminació de gènere,
 7. Promoure la sensibilització de la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI+, lluitant contra LGTBI-fòbia.
 8. Reconéixer la necessitat d’invertir en polítiques en favor de la diversitat sexual i la no discriminació, a través del desenvolupament d’accions positives, que convertisquen el nostre municipi en un espai segur, on cap persona haja de silenciar els seus sentiments.
 9. Reivindicar a les institucions públiques competents, la necessitat de dotar a les entitats locals de finançament suficient per a dur a terme totes les polítiques d’igualtat que ens permeten assegurar la implementació adequada de les iniciatives necessàries per a garantir la igualtat efectiva de les persones.
 10. Commemorar Oficialment el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ cada any.

0