C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El ple d’Almenara aprovarà una declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona

Entre altres qüestions es demana que no les polítiques d’igualtat de gènere i drets de les dones continuen en l’agenda política 

El ple de l’Ajuntament d’Almenara aprovarà aquesta vesprada la Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona proposada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en la qual es busca en aquesta ocasió, després de l’aparició del coronavirus, que les administracions públiques i els seus governs garantisquen la continuïtat en la prestació de serveis i la posada en marxa de solucions innovadores per a garantir una resposta coordinada i integrada que protegisca els drets humans i la seguretat i recuperació de les víctimes del masclisme.

En aquesta Declaració Institucional s’alerta sobre el perill de les polítiques d’aïllament i confinament que suposen un augment dels nivells de violència domèstica, sexual i de gènere, per la qual cosa les dones necessiten una major protecció en aquests moments. A més també es recorda que és necessari garantir que la igualtat de gènere i els drets de les dones continuen en l’agenda política, i és més, siguen un factor essencial per a fer front a la crisi provocada per la Covid-19 tant a curt com a llarg termini en l’àmbit social, econòmic i sanitari. A més es demana que hi haja una resposta coordinada perquè la perspectiva de gènere siga el fil conductor de les solucions que frenen la crisi.

A més, també es reivindica el determinant paper transformador dels Governs Locals, com és el cas de l’Ajuntament d’Almenara, durant i després de la crisi de la Covid-19 a l’hora de la construcció d’economies i societats més igualitàries, inclusives i sostenibles.

Al mateix temps també es demana des del consistori que es promoguen accions globals consensuades que garantisquen la continuïtat de les polítiques dirigides a l’eliminació de les normes socials discriminatòries i el reforç dels programes de prevenció i lluita contra la violència de gènere.

En aquest sentit també es demanda la implementació de projectes i programes locals que garantisquen la igualtat de gènere en l’ocupació i el suport a l’esperit empresarial de les dones com a mesures per a preservar la seua independència econòmica i previndre la violència de gènere. També es vol manifestar la preocupació per les altes taxes d’ocupació temporal de les dones, que unit a la destrucció i caiguda de l’ocupació adverteixen d’un perillós augment de la bretxa de gènere. A més també es denuncia la càrrega que suposa per a les dones les situacions de “confinament selectiu” en l’àmbit escolar i respecte a les persones dependents i les conseqüències que pot tindre per al desenvolupament de la seua carrera professional generant noves formes de violència social basades en la reproducció de rols sexistes.

Finalment, s’exigeix la transferència dels fons assignats per a l’exercici 2020 com a mitjà per a garantir la continuïtat de la senda de treball iniciada. Al mateix temps es ratifica el compromís amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i la necessitat de continuar avançant en el seu desenvolupament.

 

 

 

deja tu comentario

0