C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El ple d’Almenara aprova els majors pressupostos de la història

  • Home
  • El ple d’Almenara aprova els majors pressupostos de la història

El ple d’Almenara aprova els majors pressupostos de la història

01/02/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Els comptes han sigut recolzats amb 11 vots a favor, mentre que 2 edils han votat en contra

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Almenara va aprovar ahir inicialment els pressupostos municipals per a aquest exercici 2023 amb 11 vots a favor i 2 en contra. A favor van votar el Grup Municipal Socialista (7), Compromís (3) i una regidora del Partit Popular. En contra, el regidor no adscrit i l’altra regidora del PP.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha agraït els suports rebuts per als comptes municipals d’enguany que són “històrics” perquè superen els 9 milions d’euros, i compten amb una gran aposta inversora, especialment en patrimoni, així com també amb importants apartats per a l’ocupació, foment econòmic, serveis socials, igualtat, cultura, sostenibilitat, així com per a cultura, festes i tradicions.

Cal recordar que amb 9.035.170 euros els comptes de 2023 són els més elevats de la història d’Almenara, amb un augment de més del 9% respecte a les de l’any anterior. En elles destaquen de manera especial les inversions, que superen l’1.275.000 euros amb un capítol important destacat a la recuperació del patrimoni amb l’inici de la restauració del Castell i amb la IV Fase del Conjunt Memorial de Darrere del Castell.

A més en el capítol inversor arribarà la rehabilitació de l’IES Almenara dins del Pla Edificant, mentre que en el Pla Avança de la Diputació de Castelló s’executarà la primera fase de l’Espai Cultural d’Almenara, així com la finalització de la restauració de la font de la Plaça de la Font. En aquest capítol també entren les actuacions en el camp de futbol 8 “José Vicente *Forment” que s’inaugurarà diumenge que ve i els elements de protecció solar en el col·legi i l’Escola Municipal Infantil, ja instal·lats.

També s’escometrà la remodelació del carrer de Pilota Valenciana, s’asfaltaran carrers i camins, es renovarà mobiliari urbà així com contenidors RSU i s’invertiran 125.000 euros en obres menors en la localitat.

 FOMENT DE L’OCUPACIÓ I SERVEIS SOCIALS

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “les inversions són importants, però aquest equip de govern té també una ferma aposta per la generació d’ocupació i per les qüestions socials, com queda demostrat en els pressupostos”. Així per al foment i la creació d’ocupació hi ha previstos 495.000 euros dels quals 80.000 seran de fons propis municipals, mentre que per al capítol social es destinen 371.000 euros en global.

Pel que fa per a esdeveniments festius i d’oci per a la localitat hi ha pressupostats 250.000 euros, mentre que 60.000 es destinaran a les activitats culturals. Quant al foment de l’esport i la vida saludable, destacar que es pressuposten 65.000 euros.

Finalment en l’àmbit del Medi Ambient i la Sostenibilitat es destinen 230.000 euros, als quals s’afigen 50.000 per a la millora i manteniment de parcs i jardins i altres 25.000 per a dutxes i mobiliari per a la platja.

 

0