C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

EL CONSELL AGRARI MUNICIPAL D’ALMENARA ABORDA ELS PROBLEMES EN LES COLLITES CAUSATS PELS PORCS JAVALÍS

  • Home
  • EL CONSELL AGRARI MUNICIPAL D’ALMENARA ABORDA ELS PROBLEMES EN LES COLLITES CAUSATS PELS PORCS JAVALÍS

EL CONSELL AGRARI MUNICIPAL D’ALMENARA ABORDA ELS PROBLEMES EN LES COLLITES CAUSATS PELS PORCS JAVALÍS

18/07/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

També es busquen noves mesures perquè els horts estiguen nets

El Consell Agrari Municipal d’Almenara es va reunir ahir de manera extraordinària per a abordar els problemes en les collites que estan causant els porcs senglars i d’altra banda buscar noves mesures per a fomentar la neteja dels horts. L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez ha destacat que “són dues qüestions que ens preocupen i per les quals treballarem per a buscar les millors solucions”.

Quant a la qüestió relativa sobre els porcs javalís, assenyalar que a la reunió van acudir l’agricultor afectat per la pèrdua de la seua collita provocada per aquests animals, així com el president de la societat de caçadors. En la reunió es va informar que s’ha autoritzat per part del Consell una batuda de senglars per al pròxim 10 de setembre. En aquesta qüestió les dates venen regulades per la normativa vigent. L’alcaldessa ha assenyalat que l’Ajuntament col·laborarà en aquest aspecte.

A més, també s’està treballant en altres mesures de control com podria ser utilitzar unes gàbies, qüestió que es valorarà, consultar i estudiar, ja que hi ha empreses autoritzades que es dediquen a tals menesters.

ELS HORTS HAN D’ESTAR NETS

D’altra banda també es va abordar la preocupació existent per la falta de neteja d’alguns horts, qüestió que pot provocar insalubritat, plagues i incendis. L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “hi ha molts propietaris que es preocupen i que treballen bé, amb els seus horts nets, als quals felicitem i agraïm la seua labor, però en canvi hi ha uns altres que no fan aquestes tasques i la seua falta de preocupació pot provocar problemes en general o bé al propietari veí que sí que té el seu hort en condicions o en producció”. És per això que “estudiarem noves fórmules perquè es netegen aquests horts i buscar mesures sancionadores sobre aquest tema”.

En aquest sentit cal recordar que existeix una bonificació del 50% de la taxa agrícola per a aquells propietaris que tinguen netes les seues terres i que prèviament s’hagen acollit a ella.

Finalment també es va informar de l’entrada en vigor del Pla Local de Cremes pel qual es requerirà una autorització per a les cremes de restes agrícoles que expedirà la Policia Local d’Almenara.

 

 

 

 

0