C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

ALMENARA COMPETIRÀ AQUEST ESTIU PER ACONSEGUIR LA BANDERA VERDA DE LA SOSTENIBILITAT HOSTALERA D’ECOVIDRIO

  • Home
  • ALMENARA COMPETIRÀ AQUEST ESTIU PER ACONSEGUIR LA BANDERA VERDA DE LA SOSTENIBILITAT HOSTALERA D’ECOVIDRIO

ALMENARA COMPETIRÀ AQUEST ESTIU PER ACONSEGUIR LA BANDERA VERDA DE LA SOSTENIBILITAT HOSTALERA D’ECOVIDRIO

19/07/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

La iniciativa premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic

La localitat d’Almenara participarà aquest estiu en la quarta edició del #MovimientBanderesVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. En aquesta campanya, en la qual col·labora l’Ajuntament d’Almenara es busca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival. Enguany participen 42 municipis de la Comunitat Valenciana, que buscaran véncer a Benidorm i Orihuela, guanyadors de l’última edició. A Espanya participen més de 140 localitats.

En aquest sentit, Manuel Sala, coordinador de la gerència d’Ecovidrio per a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete va entregar ahir a la regidora de Sostenibilitat i Transició Ecològica d’Almenara, Alicia Paricio, la bandera acreditativa de la participació de la localitat en el Moviment Banderes Verdes.

Cal ressaltar que en 2022 es van recollir a Almenara 85.240 kg de vidre, la qual cosa suposa una mitjana aproximada de 14 kg per habitant. Aquestes xifres suposen un increment de més de 13.000 quilos de vidre reciclat respecte a 2021. Enguany es busca continuar sumant i augmentar el reciclatge de vidre en la localitat.

Així, a través del Moviment Banderes Verdes es contemplen accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat. La iniciativa, com no podia ser d’una altra manera, cerca fomentar el reciclatge.

A més, en aquesta nova edició del #MovimientBanderesVerdes, Ecovidrio durà a terme la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, entitat que enguany celebra el seu 25é aniversari. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’arrancada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

0