C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El centre XYZ d’Almenara rep una donació de materials i objectes de la guerra civil

Són objectes oposats en la pròpia línia pel jove José María Rodríguez 

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara ha rebut una donació d’objectes i materials de la Guerra Civil trobats en la pròpia línia que formaran part de la seua exposició permanent. Es tracta d’una sèrie d’objectes com a màscares antigas, metralla, bales,morters o magranes (desactivats) així com també altres estris quotidians com a monedes, tinters, soles de sabates o botes, així com també llandes de menjar amb els seus obridors.

La donació l’ha realitzada un jove de 16 anys, José María Rodríguez, provinent de Paterna i membre de l’associació ArqueoAntro, amb una gran curiositat i inquietud per la recuperació de la Memòria Històrica, així com pels escenaris bèl·lics, qüestió per la qual ha comptat amb el suport de la seua família, realitzant nombrosos viatges als escenaris més importants, informant-se i recopilant objectes que documenta arqueològicament.

Des del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara, Lara Cardona, ha agraït “la donació interessantíssima d’objectes i materials realitzada per José María, que ha triat el nostre centre com a seu perquè la gent puga observar la seua col·lecció”. També destacar que la prestigiosa editorial Larousse també ha obsequiat al centre amb el llibre “30 paisajes de la Guerra Civil” de Eladio Romero i Alberto de Frutos.

Cardona, des del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara, ha recordat que el centre està obert a tota mena de donacions vinculades amb la XYZ i Guerra Civil, des de materials i objectes, passant per cartes o fins i tot fotografies de l’època, materials que seran exposats i custodiats pel centre.

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara es troba situat a la Casa dels Anglesos, en el Paratge dels Estanys, i obri les seues portes de dimecres a divendres de 9 a 13 hores. A més dos caps de setmana al mes realitza rutes i visites a les restes de la línia XYZ, amb inscripció prèvia i places limitades.

 

 

 

 

deja tu comentario

0