C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara programa una visita de geografies literaries titulada «Fred, por i fam» per al diumenge 27 de novembre

  • Home
  • El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara programa una visita de geografies literaries titulada «Fred, por i fam» per al diumenge 27 de novembre

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara programa una visita de geografies literaries titulada «Fred, por i fam» per al diumenge 27 de novembre

08/11/2022 Ajuntament d´Almenara Comments Off

El Centre estrena nous panells informatius sobre el patrimoni bèl·lic en Castelló Sud

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara ha programat per al diumenge 27 de novembre una visita molt especial al Conjunt Memorial de Darrere del Castell, que portarà per títol, “Fred, por i fam”, que s’emmarca dins del capítol de les geografies literàries, en la qual a més de visitar el Conjunt Memorial i les actuacions que s’estan realitzant actualment, es llegiran fragments de diaris de la Guerra Civil, documents militars, cartes i s’incidirà especialment en la vida quotidiana en aquells dies d’hivern, tant per als soldats en el front, com per a la població civil que es va quedar en la zona en aquell moment.

A més, el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ ha programat visites guiades al Conjunt Memorial de Darrere del Castell el pròxim cap de setmana (dissabte 12 i diumenge 13 de novembre) així com per al dissabte 26 d’aquest mes. En elles es farà un recorregut pels elements restaurats i es podrà observar també ja com evolucionen les obres de la III fase de la restauració que s’estan escometent.

Les visites partiran a les 9 del matí del Centre d’Interpretració de la Línia XYZ d’Almenara, situat en el Paratge dels Estanys, a excepció de la del dia 27 que partirà des de la pròpia localitat. La duració aproximada serà de 3.30 hores i es recomana acudir amb roba i calçat còmode, així com portar aigua i alguna cosa per a menjar.

Totes les persones interessades a participar en aquestes visites gratuïtes deuran obligatòriament inscriure’s prèviament per telèfon o WhatsApp al número 620 55 74 71 o bé al correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com.

NOUS PANELLS

D’altra banda, el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara ha estrenat recentment nous panells informatius que s’han instal·lat des de Castelló Sud (Consorci del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa). En ells a més de la línia XYZ també es pot veure l’ofensiva de Llevant en els municipis que configuren Castelló Sud.

A més també s’ha confeccionat un nou panell en el qual es realitza un resum de les restes visitables de patrimoni bèl·lic a Castelló Sud dividit en tres parts, les restes de l’Ofensiva de Llevant (franquistes), les de la Defensa de València (republicans) i les reconstruccions realitzades per Regions Devastades.

0