C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara incorpora una maqueta que recrea una escena bèl·lica en l’ullal de quartons

Hi haurà visites guiades per l’entorn el diumenge 23, així com per al dissabte 29 i diumenge 30 d’agost.

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara ha incorporat a la seua col·lecció una maqueta artesanal realitzada a mà que representa una escena bèl·lica ambientada en el Fortí de l’Ullal de Quartons, molt prop de les instal·lacions del Centre d’Interpretació. La maqueta ha sigut realitzada per Daniel Rodríguez Castro, natural de Sòria, que ha col·laborat d’aquesta manera amb el centre. En ella es reprodueix una escena bèl·lica durant la Guerra Civil en l’Ullal de Quartons en la qual a més dels combatents apareix la rèplica d’un tanc rus, el T-26 així com la reconstrucció del “fortí” tal com se suposa que es va construir en el seu moment, incorporant un sostre que ara ja no existeix. També s’ha recreat el paisatge de la zona.

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ es troba situat en el Paratge dels Estanys d’Almenara, en concret a la Casa dels Anglesos. El centre es pot visitar durant el mes d’agost de dimecres a divendres de 9 a 13 hores. A més s’han planificat rutes guiades per l’entorn amb aforament limitat. De moment queden places disponibles per al diumenge 23, així com per al dissabte 29 i el diumenge 30. Per a la realització de les mateixes és necessària la inscripció prèvia obligatòria en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com o bé trucant al telèfon 620 55 74 71. La ruta, amb eixida les 9 del matí, és totalment plana i transcorre per l’entorn del centre amb una longitud aproximada de 4 quilòmetres. És necessari acudir amb màscara i mantindre la distància de seguretat. Es recomana als participants anar amb gorra i portar aigua, i si es desitja, es poden acudir amb les mascotes, que sempre han d’estar controlades. Les rutes són gratuïtes.

En els pròxims dies es donarà a conéixer la programació del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ per a setembre i octubre.

 

 

deja tu comentario

0