C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire d’Almenara amplia places i grups d’algunes activitas per al curs 2022/2023

  • Home
  • El Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire d’Almenara amplia places i grups d’algunes activitas per al curs 2022/2023

El Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire d’Almenara amplia places i grups d’algunes activitas per al curs 2022/2023

Continuaran les classes solidàries d’espanyol per a persones ucraïneses en el Centre Social Miguel Hernández de la Platja Casablanca

El Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire d’Almenara ja ha presentat l’oferta formativa tant reglada, com no reglada, per al curs 2022-2023 en el qual es recupera la normalitat després de la pandèmia i s’amplien les places i grups d’algunes especialitats oferides.

El director del Centre FPA Paulo Freire, Juan Pedro Navarro, ha assenyalat que “després dels vaivens provocats per la covid-19, enguany ja recuperem la normalitat tant en la nostra oferta com en les classes i rutines, cosa que significa donar de nou un gran impuls tant a la formació reglada com a la no reglada que oferim al llarg de l’any”.

En aquest sentit Navarro ha assenyalat que “estem veient que després de la pandèmia la gent més major està tornant a les diverses classes que oferim dins del programa d’envelliment actiu, tant als tallers, com a les classes de lecto-escriptura”. A més, “també observem un auge en les activitats físiques o vinculades als xiquets, xiquetes i joves, per la qual cosa ampliem enguany les places i grups de Funky hip hop, pilates o ioga entre altres”.

Navarro també ha destacat la importància dels cursos d’espanyol per a estrangers que s’ofereixen en el centre, i molt especialment la consolidació des d’inici de curs de les classes d’espanyol per a ucraïnesos que es realitzen en el Centre Social Miguel Hernández de la Platja Casablanca. El director del Centre FPA Paulo Freire destaca que “són unes classes amb caràcter solidari que oferim a les persones ucraïneses residents a les cases cedides per veïns i veïnes de la localitat, especialment en el nucli marítim, i que busquen aprendre l’espanyol per a poder integrar-se més ràpidament en la nostra societat”.

Pel que respecta a la formació reglada, destacar que l’inici de curs està previst per al pròxim 19 de setembre. Durant els primers dies es realitzaran els test de nivell, la configuració de grups i les qüestions prèvies, per a després de les festes patronals començar ja amb el temari.

En aquest sentit l’oferta de formació reglada es compon de classes d’idiomes com el valencià, on s’ofereix els curse per al B1, C1 i C2. Igualment, després de l’èxit de l’anterior edició s’ofereixen també els cursos d’anglés per a viatjar i el ja referit programa d’espanyol per a estrangers.

Navarro ha destacat també en aquest apartat de formació reglada la importància que està adquirint el curs per a obtindre el graduat escolar en secundària, ja que és un títol important per a accedir a molts llocs de treball i que cada vegada es demanda més. A més també s’ofereix en el centre la preparació per a l’accés al grau superior.

Pel que respecta a la formació no reglada, les classes començaran el 3 d’octubre, una vegada concloguen les festes patronals. En ella es podran trobar tallers com els de noves tecnologies i informàtica, pintura i dibuix, Història de l’Art, restauració de mobles, ceràmica creativa i el de patchwork i costura creativa.

Quant a l’apartat musical s’ofereixen les classes de la Colla Ukelele, els cursos d’iniciació a la guitarra i de perfeccionament, o el taller de veu. En l’àmbit esportiu o físic, s’ofereixen cursos de zumba, cardiofitness, i pilates Pel que respecta al ioga, donada la demanda, es crea un nou torn matinal a l’Almenara poble, que se suma al vespertí i completa els torns que s’ofereixen en el Centre Social Miguel Hernández de la Platja Casablanca.

Finalment, per a l’alumnat jove s’ofereixen cursos de Funky hip hop amb diversos grups d’edat, el de 6-8 anys, el de 9-12 i el de més de 13. També s’ofereixen classes d’ukelele i d’iniciació a la guitarra.

Per a atendre tot el procés de matrícula i inscripcions el Centre FPA Paulo Freire d’Almenara ha ampliat el seu horari durant aquest mes de setembre, per la qual cosa estarà obert en horari d’atenció de dilluns a divendres al matí de 9 a 13.30 i a la vesprada de dilluns a dijous de 17 a 20 hores. El telèfon d’informació és el 96 262 35 20 i el correu electrònic fpa@almenara.es

deja tu comentario

0