C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

EL CAMP DE FUTBOL 8 D’ALMENARA S’ANOMENARÀ “JOSÉ VICENTE FORMENT”

  • Home
  • EL CAMP DE FUTBOL 8 D’ALMENARA S’ANOMENARÀ “JOSÉ VICENTE FORMENT”

EL CAMP DE FUTBOL 8 D’ALMENARA S’ANOMENARÀ “JOSÉ VICENTE FORMENT”

05/01/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Dilluns que ve començaran les obres de remodelació amb les inversions del Pla Castelló Avança de la Diputació de Castelló

El camp de futbol 8 de les instal·lacions esportives de la Corona d’Almenara passarà pròximament a denominar-se “José Vicente Forment” en homenatge a l’exfutbolista local. Així li ho ha comunicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, aquest mateix matí en el consistori. A partir d’ara començaran els tràmits administratius perquè aquesta denominació siga oficial.

Estíbaliz Pérez ha destacat “la gran trajectòria de Forment en el món de l’esport, especialment del futbol, perquè a més de ser futbolista d’elit al València i altres equips, també ha realitzat grans aportacions a l’esport local en general, que volem reconéixer d’aquesta manera, perquè va ser un impulsor de les activitats esportives locals, de les carreres, i creador de l’escola de futbol que va ser l’embrió de l’actual Almenara Atlètic”. Pérez també ha volgut destacar “els valors que transmet Forment, així com el seu gran valia com a persona, i la seua gran faena pel foment de l’esport en el nostre municipi”. A més també ha reconegut que “Forment sempre porta el nom d’Almenara allà on va”.

L’anunci coincideix amb l’inici dilluns que ve de les obres de millora i remodelació del camp de futbol, segons ha informat el regidor d’Esports, Lorenzo Vicent. En aquestes obres “renovarem per complet la instal·lació per a fomentar el seu ús, amb una nova gespa artificial, porteries, banquetes i fisonomia”. L’actuació es realitzarà gràcies al Pla bianual Castelló Avança de la Diputació de Castelló amb una inversió pròxima als 48.000 euros.

José Vicente Forment Faet va ser un destacat futbolista d’elit. Al llarg de la seua carrera va passar pel Mestalla, Castellón, Valencia i Villarreal. Exitós va ser el seu pas pel València on va aconseguir el famós “Gol de Forment” que va suposar la victòria davant el Celta en la temporada 1970-1971, que va obrir les portes de bat a bat a la consecució del títol de lliga per al conjunt valencianista que entrenava Alfredo Di Stéfano.

Però Forment no sols ha destacat en el futbol d’elit, sinó també s’ha convertit en un referent de l’esport local. Amb el seu treball es van impulsar en el seu moment les primeres activitats esportives municipals, així com també les primeres carreres i esdeveniments esportius en la localitat. Al mateix temps, també va ser fundador de l’Escola de Futbol del municipi. A més, Forment, sempre està i estarà vinculat a l’esport local.

0