C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

El CEIP Juan Carlos I acull nous tallers dins del Programa d’Educació Sexual Integral d’Almenara

  • Home
  • El CEIP Juan Carlos I acull nous tallers dins del Programa d’Educació Sexual Integral d’Almenara

El CEIP Juan Carlos I acull nous tallers dins del Programa d’Educació Sexual Integral d’Almenara

22/02/2023 Ajuntament d´Almenara Comments Off

Al març continuarà la formació en l’Institut i el 3 d’abril hi haurà una xarrada dirigida a les famílies

L’Ajuntament d’Almenara continua realitzant els tallers i xarrades emmarcats en la segona edició del Programa d’Educació Sexual Integral que es realitza amb la col·laboració dels centres educatius locals. El programa va dirigit tant a escolars, com a professorat, així com a famílies, perquè s’ha programat una xarrada per a totes les famílies que desitgen acudir el dilluns 3 d’abril.

En aquesta ocasió els tallers realitzats durant els últims dies s’han dirigit a l’alumnat del CEIP Juan Carlos I, en concret a les classes de 5 anys, 2n, 5é i 6é de primària, adaptant el contingut a les respectives edats. En elles s’han tractat temes com la prevenció d’abusos, l’establiment de límits, les emocions, els secrets bons i dolents, la pubertat, els estils comunicatius i les relacions afectives.

A més, la setmana passada també es va realitzar un taller dirigit al professorat del col·legi i de l’Escola Infantil Municipal on es van tractar temes com el desenvolupament psico-sexual en les diferents etapes, diferenciant-lo de les conductes que s’ixen de la norma i com respondre a elles.

Cal recordar que el programa també es desenvolupa en l’IES Almenara on es van realitzar tallers amb l’alumnat de 2n FPB, 1r i 2n ESO durant el primer trimestre escolar. Allí es van tractar temes com la sexualitat, l’amor, les relacions saludables, autoestima i la responsabilitat afectiva. Al març es reprendran els tallers amb la resta de grups de l’IES Almenara, parlant de les primeres experiències sexuals, el consentiment i la gelosia

Finalment, ressaltar que el dilluns 3 d’abril se celebrarà una xarrada per a totes les famílies que ho desitgen sobre l’acompanyament de la sexualitat de la infància i l’adolescència a casa. La cita serà a les 17 hores en la Sala d’actes del CMC Paulo Freire.

 

 

0