C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Creen un mural en l’IES Almenara dedicat a «la llibertat de ser els qui volem ser»

S’ha realitzat en un taller dirigit per la grafitera valenciana Barbiturikills

Els alumnes de 1r de Batxillerat i de 4t Plàstica de l’IES Almenara han participat recentment en un taller d’art urbà, grafiti i pintura mural dirigit per la grafitera valenciana Barbiturikills que va culminar amb la realització d’un grafiti situat en l’entrada del centre educatiu dedicat a la “llibertat de ser els qui volem ser”. Aquest mural es completarà al març amb una segona obra artística.

El taller es va realitzar durant dues sessions, en la primera l’artista va mostrar les seues creacions, així com també va explicar com confecciona els grafitis o crea els seus personatges i les seues inquietuds com a artista i persona. A més es va realitzar la projecció del vídeo “Corten” on la grafitera relata l’experiència de violència de gènere i com va poder superar-la a través de l’art. Després va arribar la pluja d’idees per a la confecció del mural del centre que es va realitzar en la segona sessió de caràcter pràctic.

En aquest mural amb el lema “la llibertat de ser qui volem ser” es presenta dues dones orgulloses de tindre cossos que no es corresponen als cànons i una al·lusió als xics que s’allunyen dels patrons de la masculinitat. A més també apareix el personatge de “Supertrellat” que ens recorda que la nostra llibertat també té límits ja que mai pot limitar la d’altres persones. En el mural també estan presents els valors de la igualtat, l’equitat, la diversitat i la tolerància.

El taller va estar organitzat des de la Coordinació d’Igualtat i Convivència juntament amb el Departament de Plàstica de l’IES Almenara, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Almenara.

 

 

 

 

 

 

deja tu comentario

0