C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Concerts, teatre, exposicions, rutes i tallers en la Festa per la Llengua que se celebrarà a Almenara el diumenge 8 de maig

  • Home
  • Concerts, teatre, exposicions, rutes i tallers en la Festa per la Llengua que se celebrarà a Almenara el diumenge 8 de maig

Concerts, teatre, exposicions, rutes i tallers en la Festa per la Llengua que se celebrarà a Almenara el diumenge 8 de maig

Les activitats començaran a realitzar-se prèviament a partir del 19 d’abril
 
L’Ajuntament d’Almenara i Escola Valenciana estan ultimant la programació de la Festa per la Llengua de la Plana Baixa que tindrà el 8 de maig com a dia central, encara que la programació abastarà diverses jornades a partir del 19 d’abril. Entre les propostes hi haurà rutes, tallers, cinema, exhibicions i demostracions de diverses associacions locals, teatre, exposicions i els concerts de Jonatan Penalba juntament amb l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara, Eva Gómez i Dani Miquel.
 
 L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha recordat que la Festa per la Llengua “és una de les activitats que fomenta la nostra cultura i el nostre idioma, celebració que sense cap dubte s’ha convertit en una gran aposta des de l’Ajuntament d’Almenara”. L’alcaldessa ha volgut agrair a totes les associacions locals la seua participació en la Trobada d’Escoles en Valencià, perquè “no han escatimat esforços i s’han bolcat perquè en la celebració puguem tindre una programació tan representativa, variada i extensa”.
 
Així doncs, les activitats començaran el 19 d’abril amb un taller en el Poliesportiu sobre art urbà a càrrec d’Elías Fernández de Quero que es prolongarà fins al 6 de maig. El divendres 29 d’abril el cinema serà protagonista amb la projecció en el CMC Paulo Freire a les 17 hores de la pel·lícula familiar “Mirai, la meua germana petita”. A la vesprada, a les 19 hores en el Casal Jove es projectarà la pel·lícula juvenil “La Innocència”.
 
El dissabte 30 d’abril les activitats començaran a les 10 del matí amb una ruta pels Estanys i la marjal a càrrec d’Acció Ecologista Agró i de l’Ajuntament d’Almenara, amb eixida des de l’Aula de la Natura. A la vesprada, seguiran les sessions de cinema. Així a les 17 hores en el CMC Paulo Freire es projectarà la pel·lícula Tom i Jerry mentre que a les 19 hores en el Casal Jove es podrá veure el film juvenil “La dona de la muntanya”.
 
Des del dilluns 2 de maig fins al divendres 6 de maig en el Museu del Molí d’Arròs estaran en marxa les exposicions “Ignacia” de Greta Ramos i la del XV aniversari de la Diabòlica de Morvedre. A més, tant en el col·legi com en l’institut, hi haurà diverses activitats a càrrec del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, tallers sobre l’arbratge a càrrec de ARVASE, gimcana per diversos enclavaments històrics de la localitat a càrrec de Salvem l’Agüelet, rutes pels Estanys i la marjal a càrrec d’Agró i l’Ajuntament d’Almenara, així com extracció de tortugues de Florida dins del projecte EMYS a càrrec d’Acció Ecologista Agró, que també organitzarà una visita als jaciments arqueològics.
 
Les activitats continuaran el divendres 6 a les 19 hores amb la ruta per l’arbratge de la localitat amb eixida des del Molí d’Arròs, a càrrec de ARVASE. El dissabte 7 de maig s’oferirà una nova ruta pels Estanys i la marjal a càrrec d’Agró i l’Ajuntament d’Almenara, amb eixida a les 10 del matí des de l’Aula de la Natura. Finalment, a les 19.30 a la vesprada arribarà una de les actuacions més esperats que serà el “Concert Folk a Banda” amb Jonatan Penalba i l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara. La cita serà en l’Avinguda País Valencià.
 
El dia gran de la Festa per la Llengua serà el diumenge 8 de maig, que arrancarà a les 10 del matí amb una cercavila amb la Llavor, el Grup de Dances la Corona, la Colla Garramatxa, l’Associació Cultural de Bombos i tambors d’Almenara i l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara que desembocarà en la Plaça del Molí, que es convertirà en la zona d’activitats a partir de les 10.15 amb l’arribada de la cercavila i la interpretació de la jota d’Almenara. A les 10.40 hi haurà albades”dedicades a Joan Fuster i Escola Valenciana, per a després actuar La Llavor.
 
A partir de les 11 serà la inauguració oficial de la Festa per la Llengua i el lliurament dels premis del concurs de dibuix, per a donar pas als tallers i activitats com el punt violeta (Regidoria d’Igualtat), el taller-collage de la història d’Almenara (Salvem l’Agüelet), el de pilota valenciana (IES Almenara), el taller de “diables amb bengales i de màscares” i exposició de les bèsties “el Patarro” i la “Diabòlica” a càrrec de Garramatxa i la Colla Diabòlica de Morvedre, la mostra de la construcció d’una falla (Falla El Compromís i Falla Plaça Els Pescadors), els tallers de labors, ioga i pilates (FPA Paulo Freire), el taller de Coneix la Música Popular a càrrec de la Llavor, el taller de fotografia (GFAL) i els organitzats per l’Escola Infantil Municipal, les Mestresses de casa Afrodicio i l’AMPA del col·legi.
 
La matinal es completarà amb els balls a càrrec de l’Escola Censal de Castelló i el Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana de Borriana (11.25), la de l’Escola de Música Moderna d’Almenara (EMMA) a les 11.40, la dels grups de zumba, cardiofitness, i Funky hip hop del Centre FPA Paulo Freire (11.55), i de la Colla Garramatxa a les 12.10 hores.
Posteriorment l’Associació de Teatre Recull d’Almenara representarà “El Cassó de Llorenç” a les 12.20 per a donar pas a les 12.30 al concert de la cantautora Eva Gómez titulat “El Cel i els formes del vent”. Ja a la vesprada a les 17 hores arribarà Dani Miquel amb el concert “la Vida és una Festa” per a donar pas a les 18 hores a la fi de festa amb l’Associació Cultural de Bombos i Tambors d’Almenara.
 

deja tu comentario

0