C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Comencen les jornades de portes obertes dels «Blocaus del Camí del Castell» d’Almenara

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez i la diputada provincial de Memòria Històrica, Tania Baños, han visitat el restaurat blocaus

Aquest matí han començat les jornades de portes obertes per a donar a conéixer el recentment restaurat “Blocaus del Camí del Castell” situat en la Línia XYZ, que ha sigut visitat per l’alcaldessa d’Almenara Estíbaliz Pérez i la Diputada Provincial de Memòria Històrica, Tania Baños, La responsable del Centre d’*Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara, Lara Cardona i José Francisco Albelda des d’Arqueocas, que s’ha encarregat de la restauració, han explicat els detalls de l’actuació.

Les visites han continuat en la jornada de hui i seguiran en la de demà, per a la qual ja estaven tots els horaris complets. Encara queden torns disponibles per a les dels dies 26 i 27 de desembre, que es realitzaran entre les 10 i les 13 hores. Les visites seran de 30 minuts i donada la situació sanitària seran per a grups de 5 persones com a màxim. Per a poder accedir al blocaus s’haurà de realitzar reserva de dia i hora en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com o bé trucant al telèfon 620 55 74 71. En cada visita grupal, la responsable del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara, Lara Cardona explicarà els detalls de l’actuació.

El “Blocaus del Camí del Castell” s’ha restaurat recentment gràcies a una subvenció de la Conselleria de Participació, Transparència i Qualitat Democràtica dins del capítol de les ajudes destinades a la Memòria Històrica, amb una aportació aproximada de 6.000 euros. El blocaus és una construcció subterrània, realitzada en galeria a base de dinamita, amb diversos accessos a l’interior de la roca que posteriorment es van condicionar en forma d’espitlleres escalonades. S’accedeix a ell des de la part superior, on s’ha practicat una entrada “en pou” a diversos metres d’altura. A més exteriorment, crida l’atenció la seua capacitat d’emmascarament, integrant-se perfectament en l’entorn muntanyenc. També s’han instal·lat panells informatius.

A partir d’ara, el “Blocaus del Camí del Castell” se suma a les rutes d’interés turístic de la localitat, complementant i augmentant l’oferta actual. En 2021 es continuarà apostant per la recuperació del patrimoni local.

 

 

 

 

deja tu comentario

0