C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Comencen a Almenara les activitats de la Trobada per la Llengua de la Plana Baixa del pròxim cap de setmana

  • Home
  • Comencen a Almenara les activitats de la Trobada per la Llengua de la Plana Baixa del pròxim cap de setmana

Comencen a Almenara les activitats de la Trobada per la Llengua de la Plana Baixa del pròxim cap de setmana

L’elaboració d’un grafiti, cinema en valencià i una ruta pels Estanys, els primers actes

Amb l’elaboració d’un grafiti, cinema en valencià i una ruta pels Estanys d’Almenara han començat les activitats relacionades amb la Festa per la Llengua de la Plana Baixa, que se celebrarà en la localitat el pròxim cap de semana, organitzada des de l’Ajuntament d’Almenara i Escola Valenciana, emmarcada en les Trobades 2022 que celebra l’entitat en les diverses comarques.

Així, ja s’ha realitzat en un dels murs del pati de “l’edifici de Dalt” del col·legi d’Almenara un grafiti commemoratiu de la Trobada per la Llengua a través d’un taller impartit per Barbiturikills (Bàrbara Sebastián) organitzat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almenara. En ell es pot llegir el lema d’aquest any de les Trobades, que és “l’Escola que ens fa lliures” coincidint amb la iniciativa d’*Escola Valenciana. També es poden observar dibuixos d’imatges que representen i transmeten valors com l’educació, la igualtat, la sostenibilitat, la diversitat, el feminisme, la coeducació, la interculturalitat, la universalitat i la solidaritat.

D’altra banda, també s’ha realitzat una primera ruta pels Estanys d’Almenara a càrrec de l’Ajuntament d’Almenara (Regidoria de Turisme) i d’Acció Ecologista Agró, activitat que tindrà una segona sessió dissabte que ve a les 10 del matí amb eixida des de l’Aula de la Natura. A més, el cinema també ha sigut protagonista aquest cap de setmana amb la projecció de diverses pel·lícules en valencià per al públic familiar i juvenil. Al mateix temps, informar que ja es poden visitar en el Molí d’Arròs dues exposicions, la dels XV anys de la Diabòlica de Morvedre i mostra “Ignacia” de Greta Ramos.

A més al llarg de la setmana hi haurà diverses activitats en els centres educatius com el coneixement de l’arbratge local (Arvase), una gimcana pels punts històrics d’Almenara (Salvem l’Agüelet), Coneix els Estanys i la marjal (Agró i Ajuntament d’Almenara), Projecte EMYS de recuperació de la tortuga autòctona (Agró) i visita als jaciments paleontològics (Agró). També el divendres a les 19 hores des del Molí d’Arròs partirà una ruta per a conéixer l’arbratge local a càrrec d’ARVASE.

D’altra banda, ja està ultimant-se l’operatiu per a la jornada central de la Festa per la Llengua del pròxim diumenge, dia en què a més del conjunt d’activitats i concerts previstos es realitzarà la tradicional Trobada amb més de 50 expositors d’associacions i entitats locals, organitzacions i entitats diverses, així com també les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels centres educatius participants en la commemoració que s’ubicaran en la zona del Molí d’Arròs.

Així, des de l’Ajuntament d’Almenara, en aquesta celebració es comptarà amb un expositor d’informació turística local així com comercial i dels serveis de restauració per a aquesta jornada, gràcies als menús preparats pels diversos locals. També es comptarà amb un punt violeta amb personal especialitzat i amb tota mena d’informació. Per part seua, Protecció Civil d’Almenara, comptarà amb dos llocs, un al principi i un altre al final de la fira amb informació així com de també atenció ciutadana. Tot això es va definir en una recent reunió de coordinació.

També destacar que la Policia Local d’Almenara, ha preparat un dispositiu especial de seguretat, trànsit i zones d’aparcament per a l’esdeveniment, que pròximament es donarà a conéixer. En aquest sentit informar que a partir del divendres estarà tallada al trànsit i ja no es podrà estacionar en l’Avinguda País Valencià per al muntatge de l’esdeveniment així com també del concert previst per al dissabte de “Folk a Banda” amb Jonatan Penalba i l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara. També estarà tallada la Plaça del Molí on tampoc es podrà estacionar aquests dies.

 

 

deja tu comentario

0