C/Casablanca 56, 12590 Almenara (Cs)

Comença l’apilament de materials per a la construcció dels espigons a la platja Casablanca d’Almenara

Les obres efectives començaran al setembre una vegada acabe el període de nidificació del corriol camanegre

Amb l’acumulació i preparació de materials han començat els treballs previs per a la construcció de les esculleres en el litoral de la Platja Casablanca d’Almenara que han de començar de manera efectiva el mes vinent de setembre degut al període de nidificació del corriol camanegre complint la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de les obres. Aquestes graves i materials que s’utilitzaran en les actuacions previstes s’estan depositant aquests dies en una parcel·la de propietat municipal que s’ha cedit per a tal efecte.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “és una alegria veure com a poc a poc s’acosta la construcció de les esculleres que tant hem demandat, i ja veiem que estan realitzant l’apilament de materials per a començar les obres quan la DIA ho permeta”.

Pérez ha assenyalat que “d’aquesta manera es compleix el que ja ens van comunicar sobre aquest tema, tant la Directora General de la Costa i la Mar així com el Subdirector General de la Protecció de la Costa, perquè en l’última trobada ens van avançar que fins a l’inici de la construcció al setembre s’aniran avançant altres tasques de l’obra que no influïsquen en la Declaració d’Impacte Ambiental, que tal vegada no són tan visibles com les esculleres, però que facilitaran i podran agilitar-se les tasques posteriors de la construcció en si dels espigons, com és el cas d’aquesta preparació de materials”.

L’actuació que començarà al setembre després del període de nidificació del corriol camanegre la durà a terme l’UTE conformat per la Societat Anònima Trabajos y Contratas  y Gimecons Construcciones y Contratas S.L. per un import de de 5.954.825,7 euros amb impostos inclosos. Les obres entre altres qüestions consistiran en l’execució d’una bateria de 4 espigons i dos dics, l’acomodació de les goles de La Llosa i Queralt, i una important aportació d’àrids.

 

 

deja tu comentario

0