L'AJUNTAMENT D'ALMENARA PRESENTA LA PROGRAMACIÓ DEL 8-M AMB EL LEMA “JUNTES I ENDAVANT. CONTINUEM LLUITANT”

08/02/2024

Amb el lema “Juntes i endavant. Continuem lluitant” l'Ajuntament d'Almenara ha presentat hui en societat la programació d'activitats vinculades al 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, que començaran el pròxim 23 de febrer i conclouran el 10 de març.

Així doncs, el divendres 23 de febrer, Lara Cardona, responsable del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara oferirà la xarrada “Dones exiliades i invisibilitzades” a la Biblioteca Municipal Joan Fuster a les 18 hores. El Centre XYZ també farà el dissabte 2 de març una visita guiada especial al Conjunt Memorial de Darrere del Castell titulada “Dones i Guerra Civil”.

Les activitats continuaran el diumenge 3 de març amb una xarrada sobre alimentació emocional i mites en la menopausa a càrrec de la nutricionista clínica Andrea Guillem García-Miguel i la metgessa i sexòloga Nuria Pascual Regueiro. La cita serà a les 18 hores en la sala d'actes del CMC Paulo Freire.

El divendres 8 de març es commemorarà el Dia Internacional de la Dona amb una jornada plena d'activitats que començarà a les 10 del matí quan la batucada Tiakatú, formada per dones, arreplegarà a l'alumnat de l'IES Almenara per a posteriorment recórrer els carrers de la localitat fins al col·legi i després anar a l’Escola Infantil Municipal per a acabar a les 12 del migdia enfront de l'Ajuntament d'Almenara on es realitzarà l'acte central de la jornada amb la lectura del manifest del 8-M.

Ja a la vesprada, a les 18 hores, en el CMC Paulo Freire s'inaugurarà l'exposició col·lectiva de GFAL titulada “Trencant barreres” per a posteriorment a les 18.30 en la Sala d'actes projectar el videoclip i presentar en societat la cançó de rap creada pel taller en el qual han participat els joves de la localitat.

La jornada conclourà amb l'espectacle de monòlegs i il·lusionisme “Riures-A veure com lliguem açò” amb Carol Tomás i Patricia Ferrero. Serà a les 19 hores en la sala d'actes del CMC Paulo Freire, dirigit al públic adult i amb accés lliure fins a completar l'aforament.

El dissabte 10 serà la Marxa de la Dona amb eixida a les 17 hores des de la plaça 8 de Març per a realitzar un recorregut de 7 km pel terme municipal, amb la amenització de la Colla Garramatxa i l'associació de Bombos i Tambors d'Almenara. Després se celebrarà un berenar.

D'altra banda, a les 18.30 en la Sala d'actes del CMC Paulo Freire es farà l'espectacle de les Percudones, basat en la percussió. Està destinat a tots els públics i amb entrada lliure fins a completar l'aforament.

Les activitats acabaran el diumenge 10 de març amb la xarrada sobre l'artrosi de la dona i la deterioració cognitiva i demències a càrrec del centre Neurocilo. La conferència serà a les 18 hores en el CMC Paulo Freire.

Finalment, ressaltar que enguany el cartell commemoratiu del 8-M ha sigut confeccionat per Pau Gomis. Les activitats s'han programat des de les regidories d'Igualtat, Esports, Joventut, Cultura i Memòria Democràtica. La programació s'ha finançat a càrrec dels crèdits rebuts del Ministeri d'Igualtat a través de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere.

cartell 8M 2024
programació 8M 2024