FRANCESC CABRERO I RIANNA NELSON GUANYEN EN LA XIII XTREM D'ALMENARA

11/02/2024

Prop de 400 atletes han participat este matí a Almenara en la XIII edició de l'Almenara Xtrem, prova de muntanya de 17 quilòmetres i un desnivell acumulat de 700 metres en la qual Rianna Nelson ha polvoritzat el rècord femení, mentres que la victòria masculina ha correspost a Francesc Cabrero Bolós. Al mateix temps també s'ha celebrat una nova edició de la Marxa al Castell amb un traçat de 8 km i un desnivell acumulat de 300 m. La victòria en la prova ha sigut per a Pau Moreno Badenes i Lara Mata Caudevilla.

Prèviament a l'eixida de la Xtrem s'ha realitzat un homenatge en record a l'atleta Alba Cebrián, que va faltar fa poc. Hi ha que destacar que a més de la vinculació esportiva amb la localitat, la seua familia paterna és d’Almenara. L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha entregat un ram de flors als seus pares, així com el dorsal 1 de la prova, igual que també una fotografia d'Alba vencent a Almenara. Posteriorment s'han soltat uns coloms.

Quant a l'Almenara Xtrem, destacar que han participat prop de 400 atletes, aconseguint la victòria absoluta Francesc Cabrero Bolós del Mur i Castell-Blumaq, amb un temps d'1.28:40, seguit dels seus companys d'equip Álex Juan Carratalà i Rubén Pascual Naranjo.

En categoria femenina, la victòria absoluta ha sigut per a Rianna Nelson (CD Egari Trail) que ha volat sobre el traçat amb un crono d'1.49:22, la qual cosa suposa rebaixar pràcticament en 5 minuts el rècord anterior de la prova. A Nelson li han acompanyat en el podi Elisabet López Auqué (Serrano CA) i Tamara García Celda (CA Residència Cantallops).

Quant a la resta de categories, destacar en sènior la victòria d'Alejandro Cebriá (Xtrem Almenara) i Alba Gallén (CA Onda), en veterà A de Javier Gómez Paradís (Xtrem) i en veterana A d'Elena Mihai (Xtrem). En veterà B ha guanyat Paco Giménez Marco (El Solivo) i en veterana B, Silvia Giménez Ruiz (Trail Morvedre). Finalment en veterà C la victòria ha sigut per a José Vicente Prades (Mur i Castell-Blumaq) i en veterana C per a Victoria Parreño (CA del Bonillo).

MARXA AL CASTELL

Pel que respecta a la Marxa al Castell, amb 200 participants, la victòria absoluta ha sigut per a Pau Moreno Badenes (Mur i Castell-Tuga) amb un registre de 46:12, seguit de Xavi Martínez i de Joan Aleixandre. En categoria femenina la victòria absoluta en la prova ha sigut per a Lara Mata Caudevilla (Epic Trail) amb un temps de 54:26, seguida d'Ana María Martínez (Muntanya Puçol) i Manoli Arroyas López.

D'altra banda, en la matinal esportiva, mentres es disputaven les carreres també s'ha celebrat una classe magistral de Freestyler amb Desirée Foncubierta al capdavant.

L'Almenara Xtrem i la Marxa al Castell estan organitzades pel Club Almenara Xtrem, prova que compta amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament d'Almenara. El regidor d'Esports, Lorenzo Vicent, ha volgut destacar en primer lloc “el record i homenatge realitzat hui a Alba Cebrián” així com la “gran participació que s'ha registrat amb prop de 600 atletes entre les dues proves esportives”.

Vicent també ha agraït a tots els voluntaris i les voluntàries que han col·laborat en la prova, així com també a la Brigada Municipal d'Obres i Servicis, Policia Local, Protecció Civil i a totes les persones, entitats, associacions, empreses i patrocinadors que han col·laborat hui per al bon transcórrer de la matinal esportiva.

xtrem 2024 eixida
marxa al castell 2024 eixida
Homenatge Alba Cebrián